avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Activitate grigoriu alin

Activitate grigoriu alin

Stai un pic, ca ma bagati in sperieti! Adica prezumtivul tata poate raspunde penal pt ca nu ii da nici un ban copilului rezultat din concubinaj, nerecunoscandu-l??? Ce este aceea pensie de intretinere? Cum poate fi ceruta?
Va rog sa-mi scuzati nestiinta....
Am aflat intre timp ca acel copil nu a capatat automat cetatenie romana, prin faptul ca s-a nascut pe teritorul Romaniei. Nu a fost recunoscut de nimeni si, din cate inteleg, are, deocamdata, acelesia drepturi ca mama sa. Stiu ca mama are viza pana in aprilie, cica de studii, ma intereseaza cum pot deveni atat mama cat si copilul cetateni romani...
Multumesc pentru raspuns si pentru promptitudine!
Inteleg ca amanta, desi nu e cetatean roman, si nici nu sta in Romania cu acte in regula, (e vb de Republica Moldova, stat in afara comunitatii europene) poate sa-l actioneze in instanta pe presupusul tata...
Buna seara! Sora mea e maritata, are un copil. Recent a aflat ca sotul a avut o amanta, cetatean moldovean, care nu are drept de sedere in Romania, relatie in urma careia a rezultat un copil. Copilul amantei s-a nascut in Romania. Ce drepturi are acest copil in cazul in care a fost/nu a fost recunoscut (nu se stie) de tata? Poate amanta care nu are cetatenie romana sa cera, prin instanta, stabilirea paternitatii si acordarea pensiei alimentare? Care sunt caile pentru protejarea copilului rezultat in cadrul casatoriei?