Ma numesc Bogdan, iar impreuna cu sotia mea recent am facut primii pasi pentru achizitionarea unei case. Astfel, am semnat impreuna cu un dezvoltator un antrecontract si o promisiune de vanzare cumparare auunui imobil dintr-un proiect cu opt case, dupa care am platit un avans de 15% din totalul imobilului.
La semnarea contractului noi am primit doar planul parter si doar dupa o anumita perioada de timp am aflat ca trebuia sa primim si planurile in sectiune, timp in care constructia a ajuns intr-un punct destul de avansat, fiind ridicata la rosu cu scheletul acoperisului facut.
Dupa ce am studiat plansele am observat o serie de schimbari:
- lipseste o grinda de beton armat pe care trebuia sa se sprijine acoperisul;
- lipseste un stalp de sustinere;
- regimul de inaltime a cladirii este mai mic cu 25 de cm;
- in plan apare o tigla ceramica iar ei pun tigla din beton;
- au schimbat geamurile tripan cu termopan;
- grinzile de lemn a acoperisului nu au dimensiunile/grosimile (sunt 15/15 cm iar in plan sunt 20/10) din plan si a fost schimbata si amplasarea acestora pentru a nu se mai sustine pe grinda care lipseste;
- fatada trebuie sa aibe sipci de lemn la ferestre ca elemente decorative, iar ei au zis ca pe acestea nu o sa le puna;
- etrierii stalpilor trebuiau pusi din 15 in 15 cm in schimb au fost pusi din 20 in 20 cm, respectiv din 25 in 25 cm.
In momentul in care le-am zis toate lucrurile pe care le-am observat, in loc sa repare ceea ce au facut, au vorbit cu proiectantul care a zis ca le da dispozitie de santier pentru toate modificarile.
Au voie sa faca schimbari fara consimtamantul nostru ?
Ce putem face in acest caz ?