avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Activitate Roxana Ana Cernat

Activitate Roxana Ana Cernat

Buna seara,

am achizitionat parfumuri de la un furnizor din SUA.

Pentru colet a trebuit sa platesc taxa de depozitare si taxa de marfuri periculoase.

Brokerul vamal l-a informat pe transportatorul de marfa care s-a ocupat de coletul meu despre urmatoarele tarife :

15EUR/zi pentru marfuri periculoase
0.10 eur/kg/zi, minim 6 eur pentru depozitare

Transportatorul de marfa m-a facturat insa astfel:

Marfuri periculoase: 25 EUR/zi
Depozitare: 0.25 USD/zi/kg

Este legal?

Va multumesc.

P.S. Aceasta intrebare face parte dintr-un topic la care nu am primit nici un raspuns pana in acest moment, cand am deschis aceasta intrebare.
Buna ziua,

personal, cred ca situatia dumneavoastra se refera la debitul direct pentru reclamele pe Facebook:

"De exemplu, să presupunem că apeși pe Promovează în Pagina ta pentru a crea prima ta reclamă pe Facebook. Mai întâi vei introduce informațiile de cont și vei configura țara și moneda contului. Atunci când confirmi achiziția reclamelor, selectezi debit direct și introduci informațiile pentru a face plata. Contul de publicitate este acum configurat pentru plăți prin debit direct și contul bancar este debitat cu bugetul pe care l-ai configurat pentru reclamele tale. Pe viitor, poți elimina contul bancar din modalitățile de plată și poți adăuga o altă modalitate de plată automată, cum ar fi cardul de credit."


Detalii aici: [ link extern ]

O zi buna!

marcel.damaschin a scris:

Nu, altcineva a creat o pagina si mi-a dat dreptul si mie de "administrator", fara alte indicatii (drepturi si obligatii), lasandu-ma sa inteleg ca-i treaba lui. Am dat "promoveaza" ca sa mi s=a parut normal si m-am trezit cu bani luati de Facebook, din contul bancar! Cum au putut intra in contul meu?? Evident, n-am dat acord, plata, date, etc. Multumesc.

Buna ziua,

multumesc pentru clarificare in privinta notiunii de partaj.

O zi buna!
Buna ziua,

va redau mai jos referintele legislative. Va rog urmariti alin. 2, 4 si 5 din Articolul 9 si Art. 15.

Ordonanta de Urgenta nr. 111 din 8 decembrie 2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Articolul 9

(1) Concediul și indemnizația lunară prevăzute la art. 2 alin. (1) și art. 5, precum și stimulentul de inserție prevăzut la art. 7 se cuvin pentru fiecare dintre nașteri sau, după caz, pentru fiecare dintre situațiile prevăzute la art. 8 alin. (2).
(....)
(2) Durata de acordare a concediului prevăzut la art. 2 alin. (1) se prelungește corespunzător în cazul suprapunerii a două sau mai multor situații de natură a genera acest drept.
(3) În cazurile prevăzute la alin. (2) se acordă o singură indemnizație, în cuantumul prevăzut de prezenta ordonanță de urgență.
(4) Pe perioada suprapunerii situațiilor prevăzute la alin. (2), cuantumul indemnizației lunare prevăzut la art. 2 alin. (2) se majorează cu suma rezultată din aplicarea unui coeficient de multiplicare de 2,5 la valoarea indicatorului social de referință, pentru fiecare dintre copii, începând cu cel de-al doilea.
(....)
(5) Prevederile alin. (4) se aplică inclusiv pentru situațiile în care persoana se află cu primul copil în perioada de concediu și indemnizație pentru creșterea copilului în baza Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 148/2005 privind susținerea familiei în vederea creșterii copilului, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 7/2007, cu modificările și completările ulterioare, și naște un alt/alți copil/copii sau se află în una dintre situațiile prevăzute la art. 8 alin. (2).


Articolul 15

(1) Drepturile prevăzute de prezenta ordonanță de urgență reprezentând indemnizații și stimulent de inserție se stabilesc după cum urmează:
(...)
d) de la data depunerii cererii, pentru toate celelalte situații, inclusiv pentru cazul în care cererea a fost depusă peste termenele prevăzute la lit. a)-c).(1^1) Prevederile alin. (1) lit. d) se aplică și în situația în care se solicită stimulentul de inserție prevăzut la art. 7 alin. (2).


Legea 89/2019 pentru modificarea si completarea Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, precum si pentru stabilirea unor masuri de recuperare a debitelor reprezentand indemnizatie pentru cresterea copiilor:

1. După articolul 9 se introduce un nou articol, articolul 9^1, cu următorul cuprins:

Articolul 9^1 În situația în care persoana care a beneficiat de concediu și indemnizație pentru creșterea copilului naște unul sau mai mulți copii ori se află într-o nouă situație dintre cele prevăzute la art. 8 alin. (2) într-o perioadă de până la 12 luni de la finalizarea concediului pentru creșterea copilului anterior, dacă din calculul indemnizației conform art. 2 alin. (2) rezultă un cuantum al indemnizației lunare pentru creșterea copilului mai mic decât cuantumul indemnizației primit anterior nașterii celui din urmă copil, se acordă indemnizația lunară pentru creșterea copilului primită pentru copilul anterior.


Practic, prin Legea 89/2019 se adauga un nou articol Articolului 9, iar Art. 9 alin.5 al Ordonantei de Urgenta 111 din 2010 ramane neschimbat.

Sper sa va fie de folos!
Buna ziua,

Administrarea si moderarea unei pagini Facebook este sustinuta de politice interne ale Facebook-ului. Astfel, in Centrul de Ajutor Facebook puteti gasi rolurile si atributiile date de admin intr-o pagina de Facebook, precum si modul in care puteti verifica ce rol vi s-a atribuit in Pagina respectiva: [ link extern ] .

O zi buna!

Buna ziua,

pentru a clarifica situatia expusa de dumneavoastra, in timpul procesului de divort, cum s-a procedat asupra bunurilor comune? Practic, s-a infaptuit partajul pentru acest imobil?

Va multumesc anticipat pentru raspuns.
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,

revin cu completari la raspunsul partial oferit anterior.

Astfel, in afara faptului ca nu puteti obliga in nici un fel o femeie sa faca avort, va confirm ca nu puteti hotari absolut nimic in orice este legat de sarcina si nasterea celui de-al doilea copil.

Modul de exercitare a autoritătii parintesti "se stabileste de catre instanta de tutela, in acelasi mod ca pentru parintii care divorteaza.": www.avocatnet.ro/articol_440... .

Faptul ca mama nu are un domiciliu propriu, adica o locuinta proprietate personala, nu inseamna ca ea nu poate sta in chirie sau in gazda la rude sau la cunostintele care o pot ajuta in astfel de momente. Chiar daca nu ar avea pe nimeni si nu ar putea sa isi sustina financiar cheltuielile de intretinere ale unui nou domiciliu, poate oricum gasi o gazda pentru care isi poate permite costurile.

In plus, dumneavoastra nu aveti cum sa dovediti ca mama este labila psihic. Un medic psihiatru, da, insa dumneavoastra nu. Iar un medic psihiatru va investiga in mod profesional, cu atentie deosebita, toate detaliile cazului.

Multumesc.
12 din 12 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

va ofer un raspuns partial: nu puteti obliga in nici un fel o femeie sa faca avort.

Va invit, de asemenea sa cititi urmatoarele articole AvocatNet.ro:

www.avocatnet.ro/articol_440...

www.avocatnet.ro/articol_440...

Mama ar trebui sa beneficieze de ajutor legal in apararea drepturilor sale fata de cerintele tatalui.

O zi buna!
Răspuns la discuția Taxe vamale parfumuri din SUA
Update:

1. Am telefonat persoanei de contact din cadrul Vamei Otopeni si mi-a raspuns ca nu poate sa imi justifice mie, personal, diferenta de pret a costurilor de depozitare si marfuri periculoase (desi sunt destinatarul marfii), pentru ca persoana indicata ca fiind autorizata sa se ocupe transport este curierul.

2. Taxa de servicii 800 EUR + TVA se pare ca urmeaza sa fie platita de agentul care a contractat curierul. Cred ca aici este vorba de furnizor... Desi nu cred ca furnizorul a fost informat asupra valorii pretului pe servicii...

3. Tot curierul mi-a indicat ca desi sunt PFA neplatitor de TVA, TVA-ul catre vama tot trebuie platit.

4. Nici nu stiu ce legislatie sa verific: drept comercial, drept fiscal... Un sfat din partea dumneavoastra ar fi foarte util.

Buna seara,

am achizitionat ca PFA de la un distribuitor autorizat din SUA parfumuri de brand designer. Coletul in valoare de $1084.80 ( $734.80 parfumurile si $350 transport ) a ajuns la Vama Otopeni.

Dupa ce am furnizat comisionarului toate documentele solicitate am fost anuntata de urmatoarele costuri:

1. din partea curierului care se va ocupa de livrarea catre sediu:
Depozitare: 0.25 USD/zi/kg pana la preluarea marfii din magazine
DGR (marfuri periculoase): 25 EUR/zi pana la preluarea marfii din magazine

2. de la comisionar (prin email trimis curierului si atasat unuia din mesajele ajunse catre mine):
Depozitarea 0.10 eur/kg/zi, minim 6 eur;
Taxa dangerous : 15 eur /zi, pana la livrare.

In plus, curierul m-a anuntat ca trebuie sa platesc costuri suplimentare pentru efectuarea formalitatilor vamale de import si eliberarea marfii : 800 EURO + TVA .

Adaug ca luni, 20 mai 2019, se fac 18 zile de depozitare (pentru ca am avut nevoie de timp sa procur documentele socilitate).

Intrebarile mele:

1. ce costuri de depozitare si marfuri periculoase se aplica: cele ale comisionarului sau ale curierului?

2. este fireaca taxa de 800 EUR + TVA? Nu se aplica procent din valoarea produselor? Mentionez ca tariful armonizat al produselor este 3307200002, care figureaza la categoria Deodorante. Tot ce am in pachet sunt ape de toaleta/parfum, iar din seturile cadou sunt ape de toaleta/parfum si lotiuni de corp/gel de dus, insa pe chitanta primita de la furnizor si acceptata de vama este indicat 3307200002 .

3. PFA-ul meu este neplatitor de TVA. Cum procedez cu plata TVA-ului in cadrul taxelor vamale?

4. Imi puteti oferi indicatii privitoare la reglementarile legislativeaferente cazului meu, pentru a le studia si a putea argumenta comisionarului diferentele intalnite in sumele ce mi-au fost furnizate?

Va multumesc anticipat pentru raspuns.