avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Activitate sorana_c

Activitate sorana_c

Buna dimineata!
Am si eu o problema careia nu-i gasesc momentan rezolvarea cea mai avantajoasa. Am cumparat un teren sau, mai exact am platit doar un avans pe baza unui contract de mana, dar cel de la care l-am cumparat nu este proprietar tabular. In CF apar ca proprietari cei de la care acesta a cumparat la randul sau terenul, fiind intabulati in anul 1970. In anul 1974, proprietarii tabulari au vandut terenul tot pe baza unui contract de mana, celui care il foloseste acum si care mi l-a vandut mie. Problema este ca acel act incheiat in anul 1974 nu mai exista, martorii sunt decedati, iar impozitul a fost platit de actualul proprietar doar din anul 1981. In tot acest timp, cel care il foloseste acum nu a fost tulburat in posesie, a lucrat terenul in tot acest timp, iar acum s-a hotarat sa-l vanda.
In prima faza ne-am gandit sa facem (adica sa il ajutam pe proprietar sa isi rezolve actele) uzucapiune de 30 de ani. 27 de ani de posesie se pot demonstra prin faptul ca a platit impozite pe acest teren (1981 - 2008), iar folosinta in perioada 1974 - 1981 se poate dovedi cu martori. Este posibil acest lucru? Ce greutati putem intampina?
A doua varainta la care m-am gandit ar fi fost o actiune oblica in uzucapiune si prestatie tabulara si anume sa achit proprietarului intreaga suma pt teren, si sa fac un contract de mana in acest sens, ca mai apoi sa dau eu in judecata in numele lui si sa demonstrez (cred ca in acelasi mod cum am spus mai sus) uzucapiunea, dar sa intabulez terenul direct pe numele meu, ca sa evit inca un contract legalizat de vanzare-cumparare si apoi intabularea.
Ce ziceti, care din variante e posibila? Sau exista i alta varianta pe care eu nu o stiu?

Va multumesc anticipat pt ajutor!
Sorana