Buna ziua. Suntem o asociatie de proprietari intr-un bloc de 4 etaje, cu 10 apartamente. Dorim sa schimbam tevile de apa calda si rece de la subsol caci sunt intr-un grad ridicat de uzate. Din cele 10 apartamente de pe scara, 4 au centrale de apartament. 2 din ele montate in luna august anul acesta. Intrebarea mea este daca cele 4 apartamente cu centrala au obligatia de a contribui alaturi de ceilalti la schimbarea tevilor de apa calda si rece de la subsolul blocului?
Perioada de somaj tehnic se considera vechime 100% sau numai 75% din ea, adica daca ai fost un an in somaj tehnic vechimea se considera un an sau 75% din an? Multumesc anticipat.
In perioada somajului tehnic din anii de dupa revolutie se retinea contributia la asigurarile de stat si in ce cuantum? Cum se considera acea perioada in calculul pensiei?
Sotul meu a decedat in 2015 si avea o pensie de 2220lei. Eu am o pensie de 1750lei. Pot beneficia de ajutorul pentru sotul supravietuitor? Acest ajutor se da dupa promulgarea legii pensiilor sau din 2021?