avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 889 soluții astăzi
Forum Activitate RandomescuA

Activitate RandomescuA

Răspuns la discuția Posibibilitate dosar penal
Multumesc!

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Medierea se poate face si inainte sa va cheme politia.

Răspuns la discuția Posibibilitate dosar penal
Sunt sigura ca am sa il platesc. A spus ca se va ocupa de mediere. Iar eu nu cunosc alta solutie. Iar despre abordarea medierii, nu stiu care sunt optiunile..
Va multumesc pentru raspunsuri!

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Vedeti ca, firmele acestea nu accepta medierea de fel.
Nu mizati prea mult pe.mediere.
Doar daca ii convingeri ca sunteti nevinovată ati avea sanse cu medierea dar nu cred ca vor crede.
Ati platit la avocat sau ati vorbit gratis?
Sfatul cu medierea imi pare ceva gratuit si ca nu prea cunoaște faptul ca firmele lasa dosarele asa.
Cum abordați medierea?

Răspuns la discuția Posibibilitate dosar penal
Avocatul mi-a spus sa astept telefonul politiei si atunci el va merge cu mine. Ar fi mai bine sa merg eu la politie??? Sau sa merg la magazin sa ii rog sa renunte la plangere?
Chiar nu stiu cum sa procedez..
Multumesc!

Eugenia Serban a scris:

Din pacate situatia nu va este favorabila!
Organul de cercetare penala o sa stranga probe atat in favoarea cat si in defavoarea dvs, iar in urma cercetarii se va da o solutie dintre urmatoarele; clasare, renuntare la urmarirea penala sau trimiterea in judecata.
Sfatul meu este sa urmariti solutionarea dosarului, sa faci demersuri de a fi audiata si de a declara toata situatia.

Răspuns la discuția Posibibilitate dosar penal
Imi pare rau ca am creat aceasta impresie. Nu sunt deloc nepasatoare sau usuratica, doar nu stiu ce sa fac in acest caz. Este oribil sa fiu in postura de acuzat de furt. Tot xeea cecse intampla este un cosmar pentru mine. Am discutat cu un avocat si ceea ce am de facut acum este sa astept telefonul politiei si apoi avocatul sa incerce medierea cu firma

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Eu nu vreau sa va judec si nici nu imi place sa judec oamenii dar este bine sa stiti ca in regimul comunist se aplica pedeapsa cu executare si pentru o sticla de vin sau haine sustrase din magazin.
A fost o mare lupta a avocatilor ca sa se evite asa ceva si nu a fost ceva usor.
Furtul constituie infractiune si presupun ca ati auzit de cei condamnati ca au furat o gaina la o pedeapsa mai mare decat cei care au furat mult mai multi bani.
Justitia are secretele ei si poate exista multa imprevizibilitate in individualizarea judiciara a pedepselor.
Mai exista si o vorba veche...conform careia cine fura azi un ou maine va fura un bou...
Stiti cati politisti ar vrea sa ii bage la beci pe cei care s-au aflat in situatia dvs?Nu cred ca ati vrea sa stiti...
Este bine sa tratati cazul dvs. cu atentie mare si nu ca pe o telenovela...ieftina si fara continut...deoarece atitudinea suspectului conteaza foarte mult...
Observ ca, abordarea dvs. este una usuratica si este ceva foarte daunator...

Răspuns la discuția Posibibilitate dosar penal
Multumesc mult pentru speranta! Toata situatia asta mi se pare rupta din Kafka!! Nu stiu cum sa ma comport in astfel se situatii...


Avocat Tabrea Alexandru a scris:

Nu disperați, prejudiciul este mic, probabil se va dispune renunțarea la urmărirea penală, dacă aveți noroc și un avocat bun, nu văd nici clasarea utopică în contextul factual învederat!

Răspuns la discuția Posibibilitate dosar penal
Multumesc foarte mult!

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Poliția nu o sa va creada dar nu veti ajunge la închisoare și nici cazier nu veti avea daca veti fi apărată bine de avocat.
La haine situatia este ceva mai complicată dar puteți scăpa.
Ar fi bine sa aveti avocat ca sa nu aveti nici cazier si exista sanse.Conteaza foarte mult prezenta avocatului daca stie si sa vorbeasca bine.

In data de 16 decembrie am intrat intr- un magazin de haine unde erau reduceri. Am probat multe haine la cabina, pana am obosit si am iesit cautand un alt numar pentru un palton. Am probat si in magazin in fata oglinzii la 10 m de paznic. Am probat si o bluza sub palton ca sa vad cum se combina cele doua. Dupa ce am lasat paltonul mi am luat geaca si am vrut sa ies deja obosita si supraincalzita. Dar la poarta a piuit ceva. Spre uimirea mea, uitasem sa scit nenorocita de bluza. M au oprit si atunci mi am dat seama ce am facut. Au chemat politia si nu m -a crezut managerul magazinului ca nu am avut nici cea mai mica intentie de a fura ceva. La politie mi s a spus ca risc sa imi faca dosar penal. Chiar m-a cuprins disperarea la acest gand. O greseala, din neatentie..sa ma coste ata de mult. Va rog, sfatuiti-ma!! Nu am fura niciodata ceva si chiar sunt nevinovata. Ce pot face??