avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Activitate Dumitru Beniamin Hotea

Activitate Dumitru Beniamin Hotea

Politistii au procedat corect,
Am sa va raspund puctual:
1-Sunt sigur ca v-au spus numele si sectiade care apartin . In plus au o insigna in piept cu nr . matricol. Daca nici asta nu va multumeste , gasiti numele politistului in procesul -verbal de amenda .
2- Din moment ce farmacista a chemat politia datorita comportamentului dvs. calea spre a fi sanctionata va era deschisa . Acum depindea doar de atitudinea dvs. de a convinge politistul ca nu e cazul sa va dea amenda , sa va cereti scuze s.a.m.d.
Din moment ce ati refuzat cooperati pentru a va putea fi stabilita identitatea , l-ati obligat practic pe politist sa va amendeze , conform art 3 pct 33 Legea 61/1991

Art. 3
Constituie contravenţie săvârşirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni:
.......................
31) refuzul unei persoane de a da relaţii pentru stabilirea identităţii sale, de a se legitima cu actul de identitate sau de a se prezenta la sediul poliţiei, la cererea ori la invitaţia justificată a organelor de urmărire penală sau de menţinere a ordinii publice, aflate în exercitarea atribuţiilor de serviciu;

3-Politistul nu avea cum sa stie ce calitate are persoana de langa dvs. Legal este , daca refuzati sa prezentati datele de identificare, sa fiti dusa la sectie pentru stabilirea identitatii .

4-Da , este corect , daca a fost de fata .

5-Nu , mentiunile le scrie agentul constatator , dvs. trebuie doar sa semnati la final .
Răspuns la discuția Hartuire sexuala intre soti
Sincer sunt un pic socat si mi-e greu sa inteleg comportamentul deviant al sotului dvs.
Sfatul meu e sa mergeti impreuna sa un psiholog, sau cum se mai numesc acum -consilieri matrimoniali.
Este vorba de un comportament sexual deviant , care nu este comun in cadrul casatoriei.
Sotul dvs. nu are dreptul , si e chiar impotriva firii , sa faca presiuni asupra dvs. sa intretineti raporturi sexuale cu alte persoane.
Atat jurisprudenta comunitara cat si dreptul national consfintesc dreptul oricarei persoane de a dispune liber de propriul corp , inclusiv din punct de vedere sexual.
Din nefericire , legea e destul de neclara in a specifica ce practici sexuale sunt permise , considerate acceptabile , sau dimpotriva interzise.
Cert este ca indiferent ince ar consta acestea (sincer nici nu cred ca doresc sa stiu) , NIMENI nu poate fi silit , sa le practice impotriva vointei sale , fie ca vorbim de casatorie sau nu.
In momentul in care avem de-a face cu orice forma de constrangere pentru a intretine raporturi sexuale impotriva vointei victimei , putem vorbi de infractiunea de viol , care poate fi retinuta si intre soti.
Răspuns la discuția Hartuire sexuala intre soti
Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna ziua,
Va sfatuiesc sa formulati o plangere penala in temeiul art.
218 si 219 C.P.

Se poate retine violul , daca nu sotul este subiectul activ , ci o terta persoana ?
Răspuns la discuția Hartuire sexuala intre soti
Hsrtuierea sexuala inseamna cu totul altceva .
Ceea ce spuneti dvs. ar putea fi insa asimilat infractiunii de proxenetism Art. 213
Proxenetismul
(1) Determinarea sau înlesnirea practicării prostituţiei ori obţinerea de foloase patrimoniale de pe urma practicării prostituţiei de către una sau mai multe persoane se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.
(2) În cazul în care determinarea la începerea sau continuarea practicării prostituţiei s-a realizat prin constrângere, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 10 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.
(3) Dacă faptele sunt săvârşite faţă de un minor, limitele speciale ale pedepsei se majorează cu jumătate.
(4) Prin practicarea prostituţiei se înţelege întreţinerea de acte sexuale cu diferite persoane în scopul obţinerii de foloase patrimoniale pentru sine sau pentru altul


Deptul de a conduce scutere pana la 49 cmc este oferit din oficiu la obtinerea categ B sau A .
Prin urmare , permis trebuie sa fi avut , daca nu cumva era suspendat.
Va luati o bicicleta :-)

Dar pentru ce v-au condamnat. Credeam ca pentru conducere fara permis , insa observ ca aveati permis , daca v-a fost anulat.?
Răspuns la discuția Ce trebuie sa fac?
LIbertatea de exprimare este un drept garantat de constitutie. Iar sa se intereseze poate oricine.Impotriva barfitorilor nu exista lege. Poate doar bunul simt si propria constiinta..
Răspuns la discuția Martor proces civil
Daca nu va prezentati veti fi amendat . La urmatorul termen veti fi adus cu mandat de aducere (posibil) cu duba politiei , la fel ca un detinut .
Nu cred ca va doriti o astfel de experienta.
EU stiu ca nu trebuie sa platiti nicio acciza , indiferent de capacitate daca ati cumparat masina din spatiul comunitar.
Daca provine dintr-un stat extracomunitar , accizele se calculeaza la vama de interior.
Răspuns la discuția cheltuiala platforma
Discutati cu asiguratorul italian aceste aspecte.