Am niste probleme in familie cu tatal meu si nu stiu ce sa fac.
Stau intr-un apartament care e pe numele tatalui meu impreuna cu mama si el. Mai am si un frate de 29 ani care s-a mutat recent la prietena lui din cauza scandalului pe care il facea tata acasa.
Ideea este ca e un alcoolic. Injura exagerat si ma ameninta pe mine si pe mama ca ne da afara din casa. Tranteste obiecte prin casa si ne face in toate felurile. Pe mama a mai agresat-o fizic lovind-o sau prinzand-o de gat, iar mama il mai impingea pe jos cand facea chestii de genu. Pe mine nu m-a agresat fizic pana acum, desi nu sunt sigur daca faptul ca m-a scuipat de cateva ori in fata, actiune precedata si succedata de injuraturi si cuvinte urate, evident, se incadreaza aici. Acum cateva luni mi-a trantit de un perete telefonul pe care aveam inregistrari cu el, iar apoi i-a dat fratelui meu bani sa-mi cumpere altul. L-am amenintat de cateva ori ca sun la politie daca mai face asa, dar mama ma oprea de fiecare data.
Ce e de facut intr-o situatie de genul? Mama vrea sa ne mutam in chirie.
Eu am 16 ani, iar parintii mei ~60. Pana acum facea scandal in weekend-uri si vacante, dar tata va iesi anul asta la pensie si nici nu vrea sa imi imaginez ce o sa fie. Chiar daca apartamentul e pe numele lui, mare parte din ce e inauntru e cumparat de mama sau de fratele meu, nu sunt sigur daca are vreo relevanta.
Multumesc anticipat si imi cer scuze daca postarea nu se incadreaza in categoria potrivita.