avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Activitate throwawayaccount

Activitate throwawayaccount

Buna ziua!

Am niste probleme in familie cu tatal meu si nu stiu ce sa fac.
Stau intr-un apartament care e pe numele tatalui meu impreuna cu mama si el. Mai am si un frate de 29 ani care s-a mutat recent la prietena lui din cauza scandalului pe care il facea tata acasa.

Ideea este ca e un alcoolic. Injura exagerat si ma ameninta pe mine si pe mama ca ne da afara din casa. Tranteste obiecte prin casa si ne face in toate felurile. Pe mama a mai agresat-o fizic lovind-o sau prinzand-o de gat, iar mama il mai impingea pe jos cand facea chestii de genu. Pe mine nu m-a agresat fizic pana acum, desi nu sunt sigur daca faptul ca m-a scuipat de cateva ori in fata, actiune precedata si succedata de injuraturi si cuvinte urate, evident, se incadreaza aici. Acum cateva luni mi-a trantit de un perete telefonul pe care aveam inregistrari cu el, iar apoi i-a dat fratelui meu bani sa-mi cumpere altul. L-am amenintat de cateva ori ca sun la politie daca mai face asa, dar mama ma oprea de fiecare data.

Ce e de facut intr-o situatie de genul? Mama vrea sa ne mutam in chirie.

Eu am 16 ani, iar parintii mei ~60. Pana acum facea scandal in weekend-uri si vacante, dar tata va iesi anul asta la pensie si nici nu vrea sa imi imaginez ce o sa fie. Chiar daca apartamentul e pe numele lui, mare parte din ce e inauntru e cumparat de mama sau de fratele meu, nu sunt sigur daca are vreo relevanta.

Multumesc anticipat si imi cer scuze daca postarea nu se incadreaza in categoria potrivita.