avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Activitate Danutz2208

Activitate Danutz2208

Mulțumesc frumos

latka a scris:

Legea e codul fiscal :
Articolul 468
Reguli generale
(1) Orice persoană care are în proprietate un mijloc de transport care trebuie înmatriculat/înregistrat în România datorează un impozit anual pentru mijlocul de transport, cu excepția cazurilor în care în prezentul capitol se prevede altfel.
(2) Impozitul pe mijloacele de transport se datorează pe perioada cât mijlocul de transport este înmatriculat sau înregistrat în România.
(3) Impozitul pe mijloacele de transport se plătește la bugetul local al unității administrativ-teritoriale unde persoana își are domiciliul, sediul sau punctul de lucru, după caz.
[ link extern ]

Buma ziua. Exista in lege scris acest lucru? Daca ati putea sa imi spuneti unde este aceasta lege v-as fi recunoscator, fiindca la noi la primarie cere impozit de cand e cumparata masina din germania nu de cand o inmatriculez.
Mulțumesc anticipat.

Voinea Liviu a scris:

Buna dimineata!
In Romania platiti impozit pentru perioada de timp cat auto este inmatriculat aici,deci de la inmatriculare.

Buna dimineața. Eu am un autoturism cumparat din 2020 care este inmatriculat pe numele meu in germania iar acum vreau sa il înmatriculez in romania tot pe numele meu. Trebuie sa plătesc impozit de cand am cumparat masina sau de cand o inmatriculez in romania?
Multumesc Anticipat!