avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Activitate Mdg Mai

Activitate Mdg Mai

Răspuns la discuția Divort
Deci nu are sanse sa.mi ia unul din copii?iar pana la pronuntarea divortului copii raman la domiciliul mamei? Sau paote sa plece cu unul din ei oricand vrea? Asa cum a si zis k face daca se ajunge la despartire!!!

Avocat Tabrea Alexandru a scris:

Nu se intampla nimic, in principiu!
Sansele sunt infime dar aparati-va in eventualitatea unui proces cu un asemenea obiect, sa nu creada instanta ca lasati la voia intamplarii soarta minorilor.

Va multumesc frumos pt raspunsuri!

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Nu are sanse sa va ia copilul practica este ca domiciliul minorilor sa fie stabilit la mama,custodia comuna si obligarea sotului nerezident la plata pensiei de intretinere.

Buna.ziua,
Dar in cazul in care tatal doreste sa ia copilul cel mare, ce se poate intampla? Precizez tatal nu are locuinta doar chirie. Iar eu nu sunt de acord sa.mi ia copilul, sa desparta copiii!!!
Multumesc.

Avocat Tabrea Alexandru a scris:

Veti obtine pensie alimentara de la tata, sansele de a se stabili locuinta minorilor la locuinta dvs sunt destul de mari.

Buna dimineata,
Eu ca mama nu am lucrat inainde de a ramane insarcinata, deci nu primesc indemnizatie de creștere copil, doar alocatiile si un stimulent de insertie care este dosarul pe numele tatalui pt ca el poate bebeficia de acest stimulent. Deci pot obtine copii, eu ca mama daca am doar o locuinta?

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna seara,
In proportie de 99,9% copii raman la mama.
Mama este in acel interval de 2 ani de crestere minor deci are venit.
Ma indoiesc ca o instanta din Romania sa dea unui tata un minor de 3,5 ani si inca unul de 10 luni. Ma intreb, cum ar alapta tatal acel minor de 10 luni?
Cu privire la partaj, consultati un avocat care, dupa stabilirea situatiei clare de fapt si de drept, va poate spune ce e de facut.

Discuție Divort
Buna seara. S.a pus problema divorțului, avem 2 copii minori de 3 ani jumate si respectiv 10 luni, intrebarea este: copii raman la mama chiar daca mama nu are un venit pt intretinera lor,?
singurul venit ar fi alocatia si stimulentul de insertie la al doilea copil, iar mama este singura proprietara a locuintei, casa este mostenire de la parinti prin contr de vanzare cumparare, Tatal nu este trecut in contractul de vanzare.cumparare, contr fiind facut in timpul casniciei, si tatal nu are nici o locuinta, avem domiciliul comun,, el avand venit, intretine familia, tatal vrea sa ia unul din copii? Se poate ? Eu nu sunt de acord cu separarea copiilor!! Cine plateste pensie alimentara? Multumesc