avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 964 soluții astăzi
Forum Activitate Radu_F

Activitate Radu_F

Buna ziua, m-am eliberat de peste 2 ani din penitenciar si nu am vazut inca nici un ban sau vreo hartie de solutionare de la CEDO ca urmare a procesului intentat statului roman pentru rele tratamente, discriminare si tot ce se petrece dupa gratii.

In martie 2017 am trimis o cerere (formular tipizat al lor), iar doua luni mai tarziu am fost anuntat ca mi-a fost adimisa cererea si am primit un set de etichete-autocolant cu codul procesului meu si mesajul ""trebuie sa anunt curtea de schimbare de domiciliu, sau evolutii interne legate de caz""

In iunie 2017 am trimis noi prezicari (noi evolutii a unui proces din tara) si noi precizari despre ce am rabdat in detentie, Am primit pe 09.07.2017 ca raspuns un plic cu un formular tip in limba romana, asa ca am rescris scrisoarea pe formularul tip cu eticheta, insa pe 14.09 am primit o scrisoare de la CEDO ca a doua solicitare mi-a fost respinsa. Deci ma judec la CEDO doar cu prima cerere, cea acceptata.

In august 2017 am primit o instiintare de la CEDO precum ca in aprilie 2017 a luat CEDO hotararea pilot in si Curtea a decis amanarea tutror cererilor similare impotriva Romaniei. Nu primesc o data precisa la care curtea va analiza cererea mea. Trebuie sa notific curtea daca primesc ceva de la autoritatile interne si ma informeaza ca nu mi se va mai confirma viitoare corespondenta pentru cauza mea.

Si de atunci nu am mai primit nimic de la ei.

Intrebarea mea este: este normal ce se intampla? stiu ca banii de la CEDO vin dupa 2-4 ani. Ce s-a intamplat cu cererea pilot, de aproape doi ani CEDO nu a mai judecat nici o cerere din Romania referitoare la penitenciare? Eu ce ar trebui sa fac, sa astept? Nu stiu cum functioneaza acea hotarare pilot, unii si-au primit despagubirile si altii trebuie sa astepte?

Sper sa primesc un raspuns, va multumesc.