Eu am lucrat 7 luni si pana m-am angajat na partea asta a trecut 2 sărmani si acum am 4 luni aici si asi dea sa stiu daca pot sa iau indemnizația de naștere pentru copil
Stoicaandreea30@yahoo.com a scris:
Buna ziua am si eu o trebare am lucrat la o firmă 7 luni si apoi m-am mutat la alta firma si aici am 4 luni asi putea sa iau indemnizația de nastere
Valeriu TUDOR a scris:
1. - Pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediu medical (inclusiv de maternitate) sveti nevoie de cel putin o luna de stagiu de cotizare.
- Asa ca puteti sa intrati in concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si post natal) oricand doriti dupa ce va consultati si cu medicul dvs. in asa fel incat sa va ramana cel putin 42 de zile pentru postnatal.
2. Un CIM pe perioada determinata inceteaza de drept (art.56(1), lit.i) din Codul muncii) la data expirarii termenului pentru care a fost incheiat, indiferent de starea dvs. de la acea data.
3. Angajatorul este obligat sa va primesca certificatele medicale, sa le plateasca si apoi va recupera banii de la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate.
4. Certificatele medicale pentru maternitate emise dupa ce va inceteaza CIM le prezentati la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate care le calculeaza si le plateste.