avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Activitate nelu90

Activitate nelu90

Răspuns la discuția Inselaciune sau abuz de incredere
As adauga chiar si amenintare sau santaj, pentru ca in momentul in care i-am cerut banii si i-am spus ca ii fac plangere, mi-a spus nu am decat ca ma face ea de ras, are ea grija. Ideea e daca pot dovedii toate astea cu conversatia de pe messenger?
multumesc pentru raspuns. Stiu prevederile legale, ma intereseaza daca as avea castig de cauza.
sincer nu imi mai amintesc, cred ca nu am specificat nimic
Buna ziua...Am si eu o problema, poate putin mai stupida. De ceva vreme fac curte unei domnisoare. La un moment dat mi s-a plans ca trebuie sa plateasca niste restante la facultate si nu are bani. M-am dus eu sa ii platesc facultatea. Intr-o seara incepe si-mi spune ca trece printr-o perioada foarte proasta, financiar vorbind si ca intre noi nu mai poate fi nimic pentru ca singura ei solutie e sa se impace cu fostul prieten care o poate ajuta financiar cu 5000 de euro pt plata unei datorii a tatalui ei, un loc de munca si o casa in București si ca isi doreste mult sa-si intemeieze o familie, nu mai vrea sa fie singura. Eu dorind același lucru, in sensul ca o familie si chiar placand-o f mult, am spus ca o voi ajuta eu. Dupa multe refuzuri, a acceptat cu condiția ca eu sa fiu serios, sa vreau ceva serios. Banii i-am dat in felul urm: 19000 de lei prin retragere de pe card si alimentarea cardului ei sau al surorii ei cu aceasta suma. Restul de bani i-am alimentat direct in contul surorii sale a doua zi. In momentul cand i-am dat banii, mi-a spus (verbal) ca banii mi v-a inapoia, ca ea nu este pe interes si ca vrea sa mi dea inapoi. Eu am spus doar ca atata timp cat vom fi impreuna nu vreau banii aceia. dupa o perioada, pentru ca nu gaseam un loc de munca au intervenit o cearta urata, fulminand cu blocarea pe toate caile de comunicare. Printr-un mesaj de pe nr altei persoane, pe whatsapp, i-am solicitat ca ori ne impacam si ne vedem ce cele propuse ori imi da de urgenta banii. Desi initial mi-a comunicat ca o sa ma intalnescu cu fostul ei si ca imi va da banii, situatia s-a schimbat in sensul ca ne-am impacat, reprosandu-mi ca ii scot ochii pentru ca am ajutat-o si ca daca o oblig sa faca un lucru ea clar nu il va face. Au urmat alte doua luni doar de vorbit pe facebook, ea fiind in provincie, de unde este, Au existat si alti bani dati pe un bilet de avion, bani dati prin transfer western union. In final, zilele trecute, desi o anuntasem ca pot sa-i platesc chiria in Bucuresti, ca sa vina sa-si dea examenele si sa ramana aici, mi-a spus ca nu mai vine, ca nu mai are rost, oricum nu a existat nimic intre noi si nu va exista si jignindu-ma ca trebuia sa se impace cu fostul si nu sa umble cu toate saraciile. Cand i-am solicitat rambursarea celor 5000 de euro, mi-a spus ca ea nu a cerut nimic, eu i-am dat si nu am ce sa-i fac. Se poate deschide un dosar penal pentru inselaciune sau abuz de incredere? Fac precizarea ca toate conversatiile noastre au fost pe messengerul de la fb si whatsapp si nu a fost intocmit un act in momentul predarii banilor.