avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Activitate ghineabogdan07

Activitate ghineabogdan07

Buna ziua,

Din ce stiu proprietarul a inceput niste demersuri, da a fost la primarie banuiesc sa reclame, nerespectarea autorizatiei de constructie. I-a fost oferit de catre dezvoltator un alt loc de parcare suportand toate taxele notariale, inclusiv vecinii, unii dintre ei s-au aratat dispusi sa faca schimb de locuri verbal cat si notarial. Dar se pare ca el doreste neaparat proces pentru ca nu a raspuns afirmativ la nici una din ele.
Pana atunci noi am putea cere acces acolo folosind articolul 31 din legea 196?
[ link extern ]

Ionut.ion a scris:

Singura solutie, dupa mine, este chemarea in instanta atat a proprietarului locului de parcare cat si a constructorului.
Eu, in prima faza, as depune o sesizare la primarie pentru nerespectarea planurilor si autorizatiei de constructie, pentru faptul ca acele pompe nu sunt unde ar trebui sa fie conform planului.
Mai exista si varianta ca asociatia, daca dumnealui vinde, sa cumparati acel loc. Sau sa-i oferiti altul la schimb si acolo sa parcheze o persoana mai intelegatoare.
Totusi, nu inteleg cum au putut face receptia lucrari in aceasta situatie.

Buna ziua,

Sunt presedintele unei asociatii de locatari a unui bloc construit intr-un ansamblu imobiliar nou format din 5 blocuri. La aceste 5 blocuri avem un singur bransament cu APA Nova situat la limita de proprietate. Fiecarui bloc i-a fost construit de catre dezvoltator cate un grup de ridicare a presiunii si aici intervine problema noastra. Acest grup de ridicare a presiunii se afla sub un loc de parcare, loc de parcare care nu face parte din cota parte comuna a proprietarilor, ci este un loc cadastrat individual si vandut proprietarului cu contract de vanzare cumparare separat de apartament. In continutul contractului pentru locul de parcare nu se mentioneaza nimic legat de acest spatiu tehnic, nimic de vreo servitute, doar pentru Distrigaz si ENEL, care am inteles ca sunt standard pentru toata lumea in Bucuresti. Inca de la inceput am avut probleme cu proprietarul de acolo care nu a dorit de fiecare data sa mute masina si sa ne permita accesul pentru mententanta sau pentru forta majora. Acum 5 luni am primit de la dezvoltator mai multe documente reprezentand un fel de carte tehnica a imobilului in care studiind documentele de acolo am descoperit ca aceste grupuri de pompare au fost proiectate la toate blocurile in fata locurilor de parcare intr-un spatiu verde dar au fost execute cativa metri mai departe fata de plan sub locurile de parcare. La momentul de fata proprietarul nu vrea sa isi mute masina de acolo si nu ne mai permite deloc accesul. Proprietarul locului de parcare are si el cumparat apartament la noi in bloc. Ce putem face noi locatarii in acest caz? Luna de luna am avut probleme cu citirea apei, a apometrului general de acolo dar aceasta problema am rezolvat-o pentru ca am facut contractare individuala in condominiu si acum fiecare proprietar are direct contract cu APA NOVA, asociatia nu se mai ocupa cu distribuirea apei si doar este obligata prin actele pe care le-a semnat sa intretina instalatia interioara aflata pe proprietatea privata, de la strada unde este bransamentul pana la fiecare locatar in parte.