avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Activitate Anouk

Activitate Anouk

Răspuns la discuția Tulburarea linistii publice
Buna ziua,

In primul rand vreau sa va multumesc pentru raspunsuri si pentru promptitudine. In al doilea rand....si ultimul ...sper :">, as dori sa stiu, in cazul in care ma gandesc sa dau in judecata. Cine ar trebui sa fie dat? Chiriasii, pentru ca ma deranjaza sau proprietara, care ar trebui sa aibe grija caror persoane inchiriaza apartamentul?

Multumesc
Ana-Maria
Răspuns la discuția Tulburarea linistii publice
Va multumesc mult pentru raspunsuri. Nu am aflat insa un raspuns la intrebarile:

2. Ce se intampla daca fac plangere penala? Ma sfatuiti?
3. Este bine sa facem o plangere comuna (impreuna cu vecinii)?

In ceea ce priveste plangerea depusa la politie, sincera sa fiu nu ma astept ca situatia sa se schimbe in bine, pentru ca nu exista absolut nicio implicare din partea politistului arondat in zona noastra. Dimpotriva, mai repede ne induce in eroare (asa cum a facut pana acum). De aceea ma intereseaza cel mai mult, ceea ce pot face in paralel cu "actiunea" politistului de proximitate, ceva care grabeasca oarecum rezolvarea acestei situatii, care sa nu tina neaparat de sectia respectiva de politie, ci de un alt organ competent. In momentul de fata simt ca legea este de partea mea, dar nu am cum sa rezolv situatia, pentru ca omul (politistul de proximitate) in care aveam incredere ca poate rezolva aceasta problema, m-a mintit, doar pentru a-si "usura" lui activitatea. Deci, sa mai am increderea ca politia poate rezolva aceasta problema?
Ce cai ati apuca dumneavoastra, daca ati fi in locul meu?

Multumesc
Buna ziua,

Locuiesc intr-un bloc din cartierul Berceni. De la inceputul lunii decembrie 2007, sunt deranjata in fiecare noapte (23:00 - 04:00) de vecinii aflati in apartamentul de deasupra. Precizez ca acestia sunt chiriasi si stau fara forme legale (contract inchiriere). Pana in momentul de fata am facut 7 sesizari la Politie si am avut nenumarate discutii cu politistul de proximitate arondat zonei noastre. Vecinii mei au primit pana acum 2 amenzi (200 lei, si 500 lei), iar in ultimul timp acestia nu mai raspund la usa echipajului de politie. Am depus de 1 saptamana si plangere la Politie, am discutat si cu vecinii - si ei sunt deranjati, dar sunt oarecum speriati de ideea de "politie". De asemenea, acesti vecini au inceput sa dea drumul la muzica si sa faca zgomote in momentul in care aud/vad ca suntem acasa. In ceea ce priveste politistul de proximitate, nu ma pot baza absolut deloc pe ceea ce spune si ce face acesta (timpul dovedindu-mi acest lucru). De aceea va rog sa ma ajutati sa opresc acest calvar care dureaza de aproape 4 luni. Intrebari:
1. Ce mijloace legale exista pentru ai opri? Ce pasi ar trebui sa urmez?
2. Ce se intampla daca fac plangere penala? Ma sfatuiti?
3. Este bine sa facem o plangere comuna (impreuna cu vecinii)?
4. Ce acuze se pot aduce?

Astept cu nerabdare raspunsul dumneavoastra.

Multumesc