avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Activitate Ileana Contiu

Activitate Ileana Contiu

Răspuns la discuția Indemnizatie crestere copil
Mulțumesc pentru îndrumare!

Cornel Vasile a scris:

Sesizati ITM-ul, cu privire la acest refuz.

Fostul angajator refuza sa îmi semneze adeverința cu perioada în care am fost angajata necesara dosarului pentru indemnizatie,pe motiv ca a trecut un an de când nu mai lucrez la firma respectiva . Eu știu ca atât actualul cât și fostul angajator au obligatia sa elibereze adeverințe la cerere. Cum sa procedez în acest caz ca fostul angajator sa îmi completeze adeverința pentru a acumula cele 12 luni necesare ?
Răspuns la discuția Concediul prenatal
Mulțumesc pentru ajutor !

Cornel Vasile a scris:

Se ia în calcul la îndeplinirea condiției de 6 luni necesare.

Răspuns la discuția Concediul prenatal
Perioada în care voi fi în concediu de odihna se scade și va trebui sa îmi prelungesc activitatea la locul de munca cu încă 13 zile ? Sau se ia în calcul la îndeplinirea condiției de 6 luni necesare?
Am fost angajata din 24 ianuarie pana în 26 iunie 2018 apoi mi-am dat demisia. Mentionez ca am beneficiat inainte de angajare de somaj timp de 4 luni. M-am reangajat în 14 noiembrie 2018 când aveam deja o luna de sarcina . În luna mai ar trebui sa intru în concediu prenatal , mai exact din data de 26 mai 2019 . Problema e alta: pot beneficia de concediu prenatal platit în contextul în care în luna mai o sa intru și în concediul meu de odihna care este de 13 zile . Concediu de odihna se asimileaza la perioada de 6 luni pt a putea beneficia de concediu prenatal platit ? Sau se scade ?
Răspuns la discuția Indemnizatie crestere copil
Deci concediul pt sarcina cu risc și perioada de prenatal nu vor fi luate în calcul ca și cotizație pt a acumula lunile necesare obținerii indemnizației de creștere copil ?

Cornel Vasile a scris:

deliabrett32 a scris:

...Se iau in calcul ultimele 24 luni, din care trebuie sa rezulte 12 luni in care sa fi avut platite de angajator contributiile la stat ....

Unde este mentionata in lege aceasta obligatie ?

Bună ziua . Mă numesc ILEANA și sunt o viitoare mamica . Am o dilema în ceea ce privește indemnizatia de crestere copil cât și stagiul de cotizație. După terminarea facultății din noiembrie 2017 am intrat în șomaj pana în 16 februarie 2018 când m-am angajat cu cintract pana la 27 iunie 2018. Apoi am avrut o pauza de 4 luni pana în 14 noiembrie când m-am reangajat și lucrez și în prezent . De la serviciu mi se recomanda sa intru în concediu pt sarcina cu risc deoarece nu îmi pot oferii condiții optime pt munca (ridicționar greutăți, împing cărucioare cu pacienți bolnavi ) .
Întrebarea mea este dacă intru în concediu pt sarcina cu risc aceasta perioada se ia în calcul pt a beneficia de indemnizatie crestere copil?
Prenatalul se ia și el în calcul pt a acumula lunile necesare pt a beneficia de indemnizatie ?