avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Activitate Mihnea Diaconu

Activitate Mihnea Diaconu

Mama mea a cerut decăderea din drepturi a tatălui meu datorită faptului că eu trebuie să plec în străinătate trimis de școală, într-un proiect Erasmus+, iar pe acesta nu-l interesează de mine. Nu plătește pensia de întreținere care mi se cuvine, l-am căutat de nenumărate ori pentru procura necesară plecării (am doar 17 ani), părinții mei fiind divorțați din 2010. În acest timp tatăl meu nu și-a arătat interesul față de mine. La dosar s-au adăugat adeverințe din care reiese că trebuie să particip la acest proiect și dovezi că tatăl meu nu răspunde la nici o solicitare făcută de mine(scrisori, mesaje pe instagram, facebook, și SMS pe numărul său de telefon). La primul termen care a avut loc azi, tatăl meu nu s-a prezentat la judecătorie și nu a depus nici un document care să motiveze lipsa lui. Eu trebuie să plec pe data de 21 aprilie, actele trebuie depuse pana pe data de 1 aprilie. De asta am întrebat cât durează procesul
În căt timp se termină un proces de decadere din drepturi părintești, dacă pârâtul nu se prezintă la prima chemare? Cât timp durează în general acest tip de proces?