avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Activitate krristy

Activitate krristy

Răspuns la discuția grupe de munca
Societatea a fost inchisa(faliment) in 1998, iar acum in sediul lor functioneaza alte societati cu alte profile. Cum spuneam si mai sus " e praf si pulbere" :">
Răspuns la discuția grupe de munca
Ce se intampla daca societatea respectiva nu mai exista? Cum pot afla cine detine arhiva societatii? Este vorba in cazul la care ma refer de o veche Avicola care acum e praf si pulbere. Sa incerc la primarie?
tecsupro a scris:

Buna ziua,
am o problema cu indemnizatia / alocatia sau cum se mai spune.
Nevasta-mea e gravida in luna a 3-a. ea are o firma la care este asociat unic. nu are nici un angajat la firma. nu are carte de munca.
are o declaratie de asigurare din 2004, si de atunci a platit in continuu, fara intrerupere, (pe ultima chitanta scrie "plata obligatii asigurare").
ea poate beneficia de cei 800 ron timp de 2 ani?
va multumesc.

La intrebarea de mai sus nu s-a mai raspuns. Suntem si noi in aceiasi situatie: sotia administrator cu 2 asociati la o firma, nu are angajati, nu are carte de munca insa plateste asig.sociale si de sanatate constant si fara intrerupere. De la primarie jurista i-a spus "ca nu stie:O daca poate beneficia" de indemnizatie in contiile acestea, raspuns care ma face sa ma gandesc la pregatirea/ interesul persoanei angajate din banii statului. In fine, as apela la DVs pentru un raspuns. Multumim!
krristy a scris:

Care ar fi calea mea de atac la acest raspuns? Prevederile codului civil privind servitutea sunt cumva prioritare fata de acest ordin sau cum ar trebui sa procedez in continuare?

...intrebarea mea ramane. Daca ar mai fi vreo solutie as dori sa o formulez o cerere in acel sens cat mai curand posibil. Multumesc!:):)
De asemeni m-ar interesa unde as putea gasi textul acelui ordin,mai exact anexa 1. Pe internet pe portalurile de legislatie nu l-am gasit.
As mai avea nevoie de parerea Dvs in problema mea a amenajarii servitutii descrisa mai sus.In urma cererii mele catre Primarie mi sa raspuns ca: conform cu prevederile anexei 1 din ordinul 49/1998 pentru aprobarea normelor tehnice privind proiectarea si realizarea strazilor in localitatile urbane distanta minima intre intersectii pentru relatii dreapta este de 200m. Din acest motiv (aleea cu pricina se afla la aproximativ.100m de o intersectie) conform adresei primite de la Primarie amenajarea servitutii nu este posibila.
Care ar fi calea mea de atac la acest raspuns? Prevederile codului civil privind servitutea sunt cumva prioritare fata de acest ordin sau cum ar trebui sa procedez in continuare?
Multumesc pentru raspuns. Am inaintat deja o cerere in acest sens primariei.
Am incercat sa caut un post asemanator insa nu am gasit. Daca exista va cer scuze:">
Problema mea este urmatoarea: sunt proprietarul unui imobil situat in centrul orasului. Accesul la imobil se face dintr-un bulevard principal al orasului folosindu-se o alee de cca 5m latime, lunga de 10-12m aflata intre 2 cladiri. Aleea este proprietatea primariei. Accesul cu masina se face folosind aceasta alee dupa ce in prealabil se urca bordura si se tranverseaza partea pietonala (trotuarul). Acum aprox. 2 ani primaria a blocat urcarea pe trotuar al masinilor cu niste stalpisori amplasati pe bordura lasand pentru mine o zona libera prin care pot sa urc si sa cobor cu masina.
Intrebarea care se pune este: exista vreo lege sau procedura prin care eu pot solicita primariei amenajarea aleii in asa fel incat sa am acces auto mai usor? Ma gandesc la spargerea bordurii si la amenajarea trotuarului corespunzator,pentru a evita uzura masinii prin escaladarea si coborarea zilnica a bordurii. Pot sa cer primariei efectuarea acestei lucrari sau pot sa cer eliberarea unei autorizatii de constructii pentru asa ceva?
Ca elemente suplimentare mentionez urmatoarele:
- am solicitat de curand intrarea in posesie asupra aleii ca element compensatoriu conform legii 10 (un urma revendicarii unei alte proprietati in oras confiscate pe perioada comunista, proprietate imposibil de retrocedat in natura in momentul actual)
- in cazul refuzului am de gand sa cer concesionarea aleii respective. Ma ajuta cu ceva aceste elemente?