Am cumparat recent un apartament (bloc nou) si din cauza imprejurarilor a trebuit sa ma mut in Decembrie desi in momentul achizitiei vanzatorul nu legase inca centrala pe gaz de incalzirea in pardoseala (deci am stat in frig o perioada) si a trebuit sa accept asta. Solutia de compromis care am gasit-o a fost sa montez un aparat de aer conditionat (pentru a-l folsi pe caldura iarna aceasta temporar si sa imi ramana util si vara). Unitatea exterioara am ales sa fie montata pe peretele exterior al balconului (avand ganduri sa il inchid). Vanzatorul (fostul propietar desigur) m-a sunat sa imi spuna ca nu ii place cum arata aparatul si imi cere sa il mut si imi repeta ca ar fi trebuit sa ma consult cu el inainte de a-l monta. In prezent insista si cauta tot felul de motive (care pot fi usor demontate) pentru a ma convinge sa il mut. Din ce am discutat cu niste notari, nu are nici un drept sa imi ceara asta. Mentionez ca constructia nu se afla intr-o zona istorica protejata, iar vecinii de sub mine au fost de acord (+scurgerea pt condens este orientata bine in exterior deasupra locului meu de parcare) si nu exista asociatie de propietari deocamdata. Vanzatorul mai are de vandut 3 apartamente din cate am aflat.
Ma puteti ajuta cu ceva sfaturi/detalii/informatii despre cum ar trebui sa abordez problema ? Exista vreun temei legal pe care il incalc sau ce drept are fostul propietar/vanzator de a-mi cere asa ceva ? Sau care este motivul pentru care el insista atat de mult ?