Repet, lucrez de cand aveam 13-14 ani pentru că m a obligat sa fac asta ,am Un contract de muncă.
De venit după mine sau prietenul meu ,nu v a veni deoarece are acel orgoliu in el care nu îl lasă să facă așa ceva, plus că de fiecare dată cand ma cearta imi spune sa plec de la casa lui sa nu ma mai vada si altele..
Dacă mă voi muta la prietenul meu nu inseamna ca nu imi voi termină scoala ,din contra voi merge mult mai liniștită și fără frica ca daca am luat o notă proasta sau mai mica decat se așteaptă el ma v a certa...voi susține bacul, iar daca raman acasă in scandalurile lui ,amenințări si înjurături sunt sigura 100% ca nu voi putea să iau bacul ...
Repet ,el bea zilnic, niciodată nu am putut invata pentru că ba a trebuit să adun prune ca sa faca țuică, ba a trebuit să adun struguri ca sa faca vin. Iar cand ma vedea ca învăț sau citesc ceva ma lua la mișto sau uneori ma certa ca vezi doamne acum m a apucat cheful de invatat ..
Am citit si am invatat mereu ,în ciuda a tot ce mi a făcut el .
Am avut media 9,38 si sunt clasa a 11 a
Am trecut a 12 a .
Prietenul meu a vorbit cu cei de la poliția, le am explicat situatia iar ei ne au spus că nu au cum sa vina dupa mine pentru că ceea ce mi a făcut el este abuz .
Multumesc frumos pentru păreri, dar m am maturizat destul de mult din cauza lui si nu am nevoie sa stau in casa cu el încă o lună.. Nu se știe ce se poate intampla, ce îl mai trasneste pe el mintea
Cand eram mai mica am avut două tentative de suicid din cauza lui ,acum ca am crescut nu ma mai gandesc la asta ,dar nu mai vreau sa traiesc cu el in casa ,sunt destul de mare să îmi iau viață în dinți și să îmi asum singura deciziile pe care le voi face ..
b]andrey_f_c a scris:
Marilena,
Dupa cum afirmi, tatal tau poate fi in stare sa vina dupa voi si sa foloseasca violenta.
Eu iti recomand sa te inscrii si sa mergi regulat la niste cursuri de autoaparare, fara sa spui la nimeni... ( as prefera sa fie arte martiale pe linia Shaolin - stilul Wing Tsun e ok pentru tine).
O precizare: Nu te apuca sa frecventezi aceste cursuri de autoaparare cu scopul de a "casapi" pe tatal tau ci cu scopul de a apara cat si cum poti atunci cand situatia se impune.
Ai libertatea si puterea de a face orice in viata, insa, la fel, recomandarea mea este sa calculezi bine riscurile si avantajele alegerilor pe care le vei face.
Pentru a te intretine, ai nevoie si de un loc de munca. Cauta un loc de munca cu contract, nu cu vorbe.... si in acelasi timp, o locatie unde sa stai cu chirie. Ai buletin, ai certificat de nastere, te poti muta oriunde in lumea asta...
Ca tatal are pretentii ca in cazul in care te duci s alucrezi in strainatate sa ii ajuti si pe ei sa isi termine casa de zidit si pus la punct: am intalnit astfel de cazuri la unii moldoveni si olteni. NU ai nici o obligatie sa ii ajuti, obsolut niciuna. Ca vor ei sa profite de tine.... si tu ii lasi, e altceva.
Mergi personal la o firma de plasare forte de munca in strainatate si cere sa te ajute si sa te medieze sa iti gasesti loc de munca.
Doar te rog sa ai grija de tine si de persoana ta, esti singura care poate sa o faca.
Succes