avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1321 soluții astăzi
Forum Activitate Marilena1638

Activitate Marilena1638

În orașul unde stau eu, nimeni nu ajută pe nimeni mai ales daca sunt in situații de genul asta, nimeni nu primește in gazda o singura fata ,iar prietenul meu a făcut atâtea pentru mine ..Nici nu va închipuiți...de fiecare daca cand mergeam pe undeva eu trebuia sa fiu înaintea tatei acasă..Ca să nu iasă scandal
Va rog ajutati mă cu sfaturi utile si bune. Încă nu am plecat de acasă dar intenționez.. vreau sa stiu daca are ce sa imi facă având in vedere ca eu o sa dau acea declarație la poliție.

Repet, lucrez de cand aveam 13-14 ani pentru că m a obligat sa fac asta ,am Un contract de muncă.
De venit după mine sau prietenul meu ,nu v a veni deoarece are acel orgoliu in el care nu îl lasă să facă așa ceva, plus că de fiecare dată cand ma cearta imi spune sa plec de la casa lui sa nu ma mai vada si altele..
Dacă mă voi muta la prietenul meu nu inseamna ca nu imi voi termină scoala ,din contra voi merge mult mai liniștită și fără frica ca daca am luat o notă proasta sau mai mica decat se așteaptă el ma v a certa...voi susține bacul, iar daca raman acasă in scandalurile lui ,amenințări si înjurături sunt sigura 100% ca nu voi putea să iau bacul ...
Repet ,el bea zilnic, niciodată nu am putut invata pentru că ba a trebuit să adun prune ca sa faca țuică, ba a trebuit să adun struguri ca sa faca vin. Iar cand ma vedea ca învăț sau citesc ceva ma lua la mișto sau uneori ma certa ca vezi doamne acum m a apucat cheful de invatat ..
Am citit si am invatat mereu ,în ciuda a tot ce mi a făcut el .
Am avut media 9,38 si sunt clasa a 11 a
Am trecut a 12 a .
Prietenul meu a vorbit cu cei de la poliția, le am explicat situatia iar ei ne au spus că nu au cum sa vina dupa mine pentru că ceea ce mi a făcut el este abuz .
Multumesc frumos pentru păreri, dar m am maturizat destul de mult din cauza lui si nu am nevoie sa stau in casa cu el încă o lună.. Nu se știe ce se poate intampla, ce îl mai trasneste pe el mintea
Cand eram mai mica am avut două tentative de suicid din cauza lui ,acum ca am crescut nu ma mai gandesc la asta ,dar nu mai vreau sa traiesc cu el in casa ,sunt destul de mare să îmi iau viață în dinți și să îmi asum singura deciziile pe care le voi face ..
b]andrey_f_c a scris:

Marilena,
Dupa cum afirmi, tatal tau poate fi in stare sa vina dupa voi si sa foloseasca violenta.
Eu iti recomand sa te inscrii si sa mergi regulat la niste cursuri de autoaparare, fara sa spui la nimeni... ( as prefera sa fie arte martiale pe linia Shaolin - stilul Wing Tsun e ok pentru tine).
O precizare: Nu te apuca sa frecventezi aceste cursuri de autoaparare cu scopul de a "casapi" pe tatal tau ci cu scopul de a apara cat si cum poti atunci cand situatia se impune.
Ai libertatea si puterea de a face orice in viata, insa, la fel, recomandarea mea este sa calculezi bine riscurile si avantajele alegerilor pe care le vei face.
Pentru a te intretine, ai nevoie si de un loc de munca. Cauta un loc de munca cu contract, nu cu vorbe.... si in acelasi timp, o locatie unde sa stai cu chirie. Ai buletin, ai certificat de nastere, te poti muta oriunde in lumea asta...
Ca tatal are pretentii ca in cazul in care te duci s alucrezi in strainatate sa ii ajuti si pe ei sa isi termine casa de zidit si pus la punct: am intalnit astfel de cazuri la unii moldoveni si olteni. NU ai nici o obligatie sa ii ajuti, obsolut niciuna. Ca vor ei sa profite de tine.... si tu ii lasi, e altceva.
Mergi personal la o firma de plasare forte de munca in strainatate si cere sa te ajute si sa te medieze sa iti gasesti loc de munca.
Doar te rog sa ai grija de tine si de persoana ta, esti singura care poate sa o faca.
Succes


Imi este frica să nu vină după noi să ne bată sau orice altceva..pentru ca nereu sunt amenințată cu asta


Părinții lui sunt de acord cu noi, nu ah nimic impotriva, din contra vor sa ma ajute sa scap de acest monstru ...credeti ca politia imi poate face ceva?

Nu am ,părinții mei nu au avut frați iar bunicii mei au murit ..Nu am pe nimeni ,nu vreau să urmez o facultate, vreau să urmez postliceala. Prieteni nu am ,adică nimeni nu te ajutăîn situații de genul asta .

Bună, am 18 ani fără o lună..Am incercat sa "supraviețuiesc" in casa cu părinții mei dacă îi pot numi așa...Nu mă înțeleg deloc cu tatăl meu ,la absolut tot ce fac ma cearta, ma înjură, ma amenință cu bătaia sau ca ma omoară..acum cateva zile i-am spus mamei mele ca vreau sa plec la mare cu prietenul meu având în vedere că avem un an si ceva de relație..Ea ,cum niciodată nu a fost mama iubitoare (cel putin la mine) niciodată nu am putut avea un secret doar cu ea pentru că afla tatăl meu imediat ... s a gandit să îi spună ea lui ca vreau sa plec la mare iar de aici a început circul si panarama ..tin să menționez că era ora 23:00 ,eu dormeam iar țipetele lui m au trezit si faptul că mi a dat cu pumnul în geam si a spart cateva farfurii ..el are ceva probleme cu băutura, adică bea zilnic o anumită cantitate ..Nu este prima dată când vreau să plec de acasă..Pe mine la 14 ani deja mă obliga să mă angajez sezonier sa nu mai stau pe banii lui, am făcut asta până în momentul de față, nu am ajutor din partea lor deloc ...M au certat ca mi am cumparat codul rutier să învăț pentru scoala de șoferi, plus că dacă vreau să am permis de conducere trebuie să îmi plătesc singura toate cheltuielile iar de masina nici nu se pune problema...Mi a zis ca dupa ce fac 18 ani si termin liceul ( imi spune zilnic ca nu iau bacul ca sunt proasta) sa ma angajez iar daca stau la ei in casă sa le plătesc un fel de chirie ...iar daca pe viitor o sa plec in strainatate să îi ajut si pe ei cu bani să își termine casa ...
Mi a interzis o perioadă sa ma vad cu el ,nu am voie să stau mai mult de oră 22:00 pe afara ,chiar si in fata portii, nu am fost niciodată în club ,ba din contra fratele meu cu 2 ani mai mic decât mine a fost, nu a venit acasă 3 zile dat lui nu îi spune nimic. Sunt multe de spus.
Ce să fac, eu nu mai pot sta in casa asta ,imi este frica să vin acasă, imi este frica să mă trezesc când este el acasă..din cauza lui la cât am plâns, fac crize si atacuri de panică.. iubitul meu vrea să mă mut la el ,să știe că sunt in siguranta si nu mai are cine să țipe la mine si sa ma amenințe cu diferite lucruri ..Suntem de un an împreună dar niciodată nu a dat în mine ,nu m a jignit ,nu a renunțat să fie lângă mine..ce să fac?