avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 992 soluții astăzi
Forum Activitate Alina3009

Activitate Alina3009

Buna ziua,
In trecut am achizitionat impreuna cu fostul meu sot un apartament prin programul Prima Casa. Ulterior, in urma divortului, s-a efectuat la notar partajul in urma caruia fosta sotie ramane cu casa si preia creditul,urmand ca dupa ce ies noile extrase de CF doar cu numele fostei sotii sa se mearga la banca sa se efectueze preluarea creditului si la taxe si impozite pentru schimbarea rolului. Momentan, desi au trecut aproape doua luni, extrasele nu sunt gata. Eu (fosta sotie), am vazut o casa pe care vreau sa o cumpar cu credit ipotecar si sa renunt la toate demersurile care si asa au tinut mai mult de 3 ani din piedicile impuse de banca si de fondul de garantare si ministerul de finante.
Intrebarea este. Daca renunt la apartament acum, dupa partaj, desi inca nu am preluat creditul si suntem undeva la mijlocul procedurilor ( Partajul s-a efectuat in favoarea mea dar nu am apucat sa semnez si preluarea creditului la banca, prin urmare creditul a ramas pe numele fostului sot). Ce trebuie sa fac, ca sa renunt la acest apartament si sa pot lua casa prin credit ipotecar?