avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Activitate darius2008

Activitate darius2008

Ar mai fi intrebarea:
Ai dreptul sa scoti un stalp de rufe aflat in fata casei tale pe un teren ce nu-ti apartine nici tie si nici celui ce-i apartine stalpul? Este asta un motiv de dat in judecata? Daca se ajunge la judecata cu o copilarie ca asta cum ar putea pune problema avocatul reclamantului astfel incat sa transforme aceasta neintelegere intre vecini intr-o cauza serioasa?
Daca cineva planteaza flori si stalpi pe un teren in fata blocului fara acordul proprietarului sau a chiriasilor acelui teren, poti tu ca si un alt chirias cu de la sine putere sa muti stalpul de pe teren si sa scoti florile?
Reclama ca ia scos stalpul si cere 500 lei, si ca ia scos nu stiu ce flori de langa pe care cere 100 lei.
Pare o copilarie dar probleme din acestea cred ca gasim in multe asociatii de proprietari/locatari.
Intrebarea este cum te feresti si cum raspunzi unui astfel de vecin care cauta sa-ti faca rau? Care este atitudinea ce ar trebuii sa o ia ceilalti vis-a-vis de situatii de genul acesta? Sa stea si sa se uite cum unul isi bate joc de celalalt sau sa-i ia apararea? si cum sa-i ia apararea?
Buna ziua,
Locuiesc intr-un imobil (casa) situat intr-o curte comuna.
In curte avem locatari proprietari si locatari chiriasi la stat (primarie).
Curtea este in proprietatea statului (primarie) iar aceasta percepe o chirie de la proprietari calculata la cota parte.
Din pacate sunt locatari care au impresia ca spatiul din curte li se cuvine mai mult lor decat la ceilalti vecini indiferent de cat are fiecare cota parte.
Pana aici totul este ok daca vecinul "M" nu s-ar fi incapatinat sa nu-i dea voie unui vecin "C" sa-si uste rufele pe sarma legata de 2 stalpi chiar in fata casei vecinului "C".
Vecinul "C" se pune intr-o zi si scoate unul din stalpii vecinului "M" iar in loc pune un alt stalp de care isi leaga propria sarma de uscat rufe.
Vecinul "M" depune reclamatie la Politie.
Politia il cheama pe vecinul "C" sa dea un raspuns la reclamatia vecinului "M".
Pe mine aceasta situatie ma pune un pic in incurcatura, tind sa dau dreptate vecinului "C", dar nu doresc sa ma pun rau cu vecinul "M". Mai mult ca sigur la sfarsit voi avea pe unul dintre ei prieten si celalalt dusman, iar asta pt o amarata de sarma de rufe. Va rog sa-mi spuneti care ar fi calea pe care ar trebuii sa o urmeze vecinul "C". Credeti ca are motive suficiente vecinul "M" ca sa-l dea in judecata pe vecinul "C" avand in vedere ca pe stalpul de rufe nu scrie ca este in proprietatea cuiva, iar locul pe care era amplasat nu este proprietatea niciunuia?