avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 312 soluții astăzi
Forum Activitate tudorioan

Activitate tudorioan

Răspuns la discuția Contestatie pt grad de handicap
Certificatul de încadrare în grad și tip de handicap se contestă la tribunal, fără a chema în judecată Ministerul Muncii și Justiției Sociale, Autoritatea Națională pentru Persoanele cu Dizabilități și Comisia Superioară de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap pentru că emitentul acelui act administrativ este Comisia de evaluare a persoanelor adulte cu handicap din județul unde domiciliază contestatorul!
Răspuns la discuția contestatie cerificat handicap
Comisia Superioară de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap nu s-a desființat și funcționează conform Ordinului nr.1261/2016! S-a schimbat modul de contestare a certificatului de încadrare în grad și tip de handicap în sensul că acesta poate fi contestat direct la tribunal, secția civilă de contencios administrativ și fiscal conform art.87 alin.(5) din Legea nr.448/2006, republicată, cu modificările și completările ulterioare!
Răspuns la discuția eliberare pașaport simplu
Nu și-a schimbat domiciliul în străinătate mama minorului, deține un act de identitate cu domiciliul în România expirat!
Se poate elibera un pașaport simplu unui minor în vârstă de 17 ani fără ca acesta să dețină un act de identitate în afara României? Respectivul se află în străinătate împreună cu mama sa care, la rândul ei, deține un act de identitate expirat!
Evident că potențialul reclamant are domiciliul în România!
3 ani de la ultima plată! Nu se poate pune poprire pe venituri fără încuviințarea instanţei de executare!
O căsătorie încheiată într-un stat membru UE între un cetățean român și un cetățean sirian, în anul 2010. În anul 2017 cetățeanul român s-a întors în România cu dorința de a divorța de cetățeanul sirian. Poate să intoducă o cerere de divorț la o instanță românească?
Plângere penală împotriva acelora care și-au depășit atribuțiile!
monamour a scris:

Buna seara,

Ma confrunt cu o speta mai putin obisnuita si de neinteles. Datorita situatieie financiare precare, socrii mei au inregistarat restante la intretinere pe parcursul anilor 2012-2013.
Asociatia a ales calea cea mai facila - fara mediere si i-au actionat in instanta pentru recuperarea prejudiciului.
Dupa ce s-a finalizat procesul - asta in aprilie 2014 - situatia se prezinta cam asa:

Tip solutie: Admite in parte cererea
Solutia pe scurt:
Admite în parte cererea. Ordonă debitoarei să plătească creditoarei, în 10 zile de la comunicarea prezentei hotărâri, suma de 4500 lei reprezentând cote de întreţinere restante aferente perioadei ianuarie 2012-decembrie 2013 , precum şi suma de 1450lei, reprezentând penalităţi calculate pentru cotele de întreţinere aferente perioadei ianuarie 2012-decembrie 2013. Respinge cererea privind acordarea dobânzii legale şi actualizarea debitului, ca neîntemeiată. Obligă debitoarea la 250 lei cheltuieli de judecată către creditoare. Cu cerere în anulare pentru ambele părţi în 10 zile de la comunicarea prezentei hotărâri, cerere care se depune la Judecătoria Sectorului 6 Bucureşti. Pronunţată în şedinţă publică, azi 24.04.2014.

Acum o sapatamana, Presedintele asociatiei ma opreste si imi comunica ca am de plata o cu totul alta suma - mai mare , evident - spunanadu-mi de proces, dar evitand sa se refere strict la hotararea instantei.
La intrebarea mea -unde se afla hotararea , mi-a rapuns ca la avocat.
Am intrat, am luat-o de pe net si am citit-o
Nu este investita cu formula executorie - la intrebarea mea " de ce nu au investit-o cu formula executorie" pana in acest moment, a invocat ca sa vorbim mai intai,, sa vedem ce si cum, sa nu puna direct executorul pe capul nostru.
Ideea care este? Administratia vrea sa scoata mai multi bani de la socrii mei decat prevede hotararea.
Astazi, mi-au refuzat plata sumelor prevazute de hotarare, invocand faptul ca suma este mai mare, pt ca au mai curs penalitati.
Au dreptul sa imi refuze incasarea sumelor prevazute de hotararea judecatoreasca, adica sa impiedice respecatarea hotararii judecatoresti?
Mai mult, mi-au spus ca pot face o intelegere de plata esalonata a diferentei - care nu este de loc mica (1450 lei)
Cum pot respecta hoatararea judecatoreasca in acest caz?
chiar daca nu am platit in cele 10 zile de la pronuntare si nici administartia nu s-a obosit sa o investeasca cu formula executorie?

Ia in considerare ultima solutie, adica instanta de apel! Altfe, evita sa te mai confrunti cu asemenea spete, in masura in care vei plati la timp datoriile fata de asociatie, luand in considerare listele de plata...
Concluzia este ca iti recunosti vina numai si numai prin faptul ca ai altfel de griji, decat sa-ti demonstrezi nevinovatia! Daca asi fi fost judecator, cu siguranta te condamnam!