avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Activitate IulianR

Activitate IulianR

Am fost la un avocat,am fost înștiințat sa ma duc la primăria respectivă sa cer anexa 24 prin care voi primi copii pentru actele necesare deschiderii procesului.Trebuie să achit onorariul 1500 de lei, după care in termen de 10 zile trebuie sa plătesc 5% din valoarea totală a bunurilor care sunt de împărțit,după care trebuie sa achit cate 1000 de lei pentru expertiza casei si a pământului.Avocatul mi a spus că am 100% câștig de cauză.
De împărțit este o casa si vreo 6 hectare de pământ,actele sunt la ei.As dori sa ii chem in instanta.In cazul in care ei ar fi facut succesiunea fara sa fiu anuntat,ar trebui sa raspunda penal din cate stiu.
Stie cineva care este termenul limită pentru efectuarea succesiunii sau dacă există termen pentru asa ceva?
Deci am o treime din tot ce este de moștenit,ceilalți 2 moștenitori nu doresc să se faca succesiunea,ei vor sa stea asa "in aer".Se poate sa fi facut succesiunea fara ca eu sa fiu anuntat?

raluk0207 a scris:

Ar trebui dezbatuta succesiunea dupa bunic, mostenitori fiind: bunica si cei 3 copii.
Apoi, dezbatuta succesiunea dupa tatal dvs, mostenitori fiind mama si dvs.
Si in final dezbatuta succesiunea dupa bunica, mostenitori fiind dvs si cei doi unchi.

Cotele depind de natura bunurilor pe care le-au avut bunicii.
Daca au fost bunuri proprii ale fiecaruia sau bunuri comune.

Buna ziua!As dori si eu o informație dacă se poate.Problema mea sta in felul urmator,mi a decedat bunicul prima data,(nu a avut loc succesiune),din casatoria bunicilor au rezultat 3 fii,unul dintre fii ă decedat(tatăl meu) in urma cu 20 de ani,era căsătorit cu mama mea de vreo 2-3 ani,pe urma a murit bunica(Nu s a facut succesiune),cei doi unchi rămași în viață vor sa împartă amandoi mostenirea.Ce riscuri au? Am vreun drept(fiind singurul nepot al lor)?Ce ar trebui sa fac? Mentionez ca bunica are vreo 3 4 ani de când a murit.