avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Activitate alexsilveanu

Activitate alexsilveanu

Am o nelămurire. Termenul de 15 zile in care pot plăti jumătate din valoarea contravenției este din momentul în care a fost realizat pv sau din data in care mi a fost livrat ?

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

După ce primiti PV o sa cititi ce anume s-a retinut si o sa aveti posibilitatea sa formulati critici in ceea ce priveste netemeinicia/nelegalitatea PV prin formularea unei plangeri in termen de 15 zile de la comunicare.

Acum cateva zile stăteam împreună cu prietenii la benzinăriea din fata blocului si beam cate o bere la doza fiecare ascultând la o boxa care avea rezonanta unui telefon o muzica pe fundal. Ora era undeva in jur de 1:30 dimineata si la un moment dat opresc 3 echipaje de poliție și ne solicită prezentarea actului de identitate. Ne conformam si astfel agentul ne spune ca vom primi doar avertisment. După aproximativ 40 de minute, unul dintre prieteni esta chemat de către agent sa semneze, iar acesta refuză pe baza faptului că el nu consuma alcool, lucru adevărat. Desigur, ar fi putut semna, deoarece era un avertisment însă a crezut că este vorba de o contravenție. Astfel, polițistul vizibil iritat ne a spus că vom primi toti amenzi si ca ne vor fi livrate acasă, fără să ne întocmească proces verbal sau sa me puna si pe noi sa semnam ceva . Ce este de facut in acest caz si ce șanse de castig as avea pentru o contestație