avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Activitate Stocheci_ana

Activitate Stocheci_ana

Este vorba de un spatiu comercial. Inainte de 2016 nu conta daca e rezidential sau nu. După 2016 mama a plătit exact acelasi impozit pentru spatiu rezidențial desi era nerezidential, dar nu știa de noua lege. De noua lege am aflat acum in 2019 cand eu si fratele meu am fost sa platim impozitul si peste tot in acte aparea nerezidential. Tot atunci mama a primit decizie de impunere pentru perioada din urma. Raport de evaluare am facut insa nu antedatat si cu ajutorul lui ne a scazut valoarea impozitului de anul asta, nu si din trecut.
Acolo este spatiu nerezidential. Contestația ne a fost refuzată si restul detaliilor sunt in postarea inițială. Avem vreo sansa de castig?

george-neagu a scris:

Desi la inceput in titlu scrieti ca ar fi vorba de un spatiu comercial, in toata descrerea ulterioara nu ati mai pomenit nimic de asa ceva ci doar de niste aspecte care tin doar de spatiu rezidential obisnuit. Deci cum este pana la urma? Daca e vorba de un spatiu in care aveti declarat si un sediu de firma sau punct de lucru al unei firme, si mai desfasurati acolo chiar si activitatea efectiva a firmei, trebuia sa depuneti la ei raport de evaluare.

In urma schimbării codului fiscal si diferențierii impozitului intre spatiu nerezidential si rezidential, mama mea fara sa fie înștiințat in vreun fel a continuat anual sa plateasca impozitul ca spațiu rezidențial.
In 2017 la final, respectivul imobil a intrat in posesia mea si a fratelui meu. Cand am fost sa plătim impozitul, mama mea a primit decizie de impunere, iar noi am plătit mai departe impozitul.
Insa cand am comparat cele doua chitanțe - a mamei si a noastra- desi pe amândouă s a luat in calcul 2% cum era normal, au fost și diferente mari la numărul de metri luat in calcul - la mama mai multi- si la încadrarea tipului clădirii. Noi nu avem si nici n am avut gaze iar impozitul pentru asta ar trebui sa fie 608 lei insa la mama au luat in calcul ca si cum avem toate utilitățile la valoarea 1013. Mai mult, mamei i-au aplicat si coeficient de corecție de 1,4 deși avem acte de proprietate doveditoare si despre suprafața si despre utilitati Si toate astea au dus la o sumă colosală de platit, foarte diferită de impozitul platit de noi pentru fix acelasi spatiu.
După contestația pe care am facut-o, raspunsul lor a fost ca legea a fost aplicată corect.
Avem vreo sansa sa câștigăm in tribunal daca contestam pe contencios administrativ?