avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1213 soluții astăzi
Forum Activitate Florin88George

Activitate Florin88George

pai masina nu este a soferului aflat atunci la momentul volanului(vinovatul). Să înțeleg ca în teorie proprietarul mașinii ar trebui sa-mi dea RCA-ul lui pentru a-mi repara mașina? Chiar daca la volan se afla un minor fară consimțământul proprietarului mașinii?
Buna ziua,
As dori si eu sa stiu cum ar trebui sa procedez sa pot sa recuperez banii pentru daunele avute în urma unui accident auto provocate de un minor de 17 ani aflat la volanul mașinii în culpă. Precizez ca accidentul s-a produs într-o parcare publică iar eu ma aflam în mașină în timpul evenimentului. El a fugit de la locul faptei, dar am reușit sa identific mașina imediat a doua zi dimineață, evenimentul petrecându-se noaptea. Am fost la poliția rutieră unde am declarat cele întâmplate seara, iar dimineața am fost din nou să declar și mașina care provocase accidentul după identificare. După circa o săptămână am fost chemat la poliție să dau o declarație, în care am specificat că doresc sa ma constitui parte civilă în procesul penal pe care procuratură l-a demarat împotriva minorului, fiind de astfel anunțat printr-un plic prin poștă că declarația mea a fost depusă dosarului penal.
Precizez că minorul de 17 ani provine dintr-un centru de amplasament și aparent a sustras vehiculul proprietarului fără voia sa.
Trebuie neaparat sa pun avocat având în vedere că exista deja un proces penal împotriva lui iar eu parte civilă? Cum aș putea să recuperez în bani daunele suferite la automobil?
Vă mulțumesc!