avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Activitate ghe0rghe

Activitate ghe0rghe

Eu fac Cerere către Executor.

Executorul face Cerere către Creditoare - deoarece BEJ știe el ce Contract are cu Creditoarea cu privire la termenul maxim de rambursare a banilor.

Creditoarea va accepta propunerea BEJ în urma Cererii mele, iar BEJ va primi acordul de la Creditoare.

Nu era nevoie să-mi ștergeți comentariul, sau să-l modificați.
eu întrebam efectiv prin ce am plasat - dacă și ce șanse sunt ca acești BEJ-i să acorde acel program-plan de tip Angajament de Plată, care până la urmă cred că îl va acorda.
Ar accepta Executorul Judecătoresc un Angajament de Plată ?

Suma depășește - dar nu cu mult - valoarea de 10.000 de lei - și este vorba de un fost credit de tip 'OverDraft' - Descoperit de Cont - făcut cu câțiva ani în urmă - a cărui sumă datorată se va actualiza până la data plății efective ! [ La creditele de tip Descoperit-de-Cont așa se prezintă : "la creditul restant, împrumutatul se obligă să achite o Dobândă Penalizatoare pentru creditul restant de 20% începând cu prima zi de la declararea scadenței acestuia".

Actualmente, nu dețin venituri.
Contestație nu mai am dreptul să fac , deoarece s-a judecat prima dată în lipsă, iar prima oară când a venit plicul [ culmea.. FĂRĂ confirmare de primire ] eu tocmai plecasem în străinătate și am fost destul de târziu anunțat de oamenii din bloc.

Aceasta este a doua Somație - și este una cu amenințare imobiliară - în care stipulează că de la data primirii plicului am 15 zile ca să le vărs banii în conturile înscrise în acea Somație.

Erau avocați pe-aici, care mai consultau și gratis pentru plată în Cer, dar Ego toată lumea are și poate răspunde în răspăr, iar "Bani, Bani, Bani" nu pică din cer, iar avocații de regulă nu prea duc lipsă mai deloc de status financiar echitabil - dar de Ego cam da. Asta ca să fiu mai direct. Am cerut o idee profesională care se putea dezvolta, cineva care e avocat și are experiență citește printre rânduri astfel de cazuri, nu e nevoie de expertiză extra-specială de unde să capseze bani. Nu am cerut consultație, ci așa cum am scris în titlul subiectului - un punct de vedere profesional, de Ego-ul dumnealor nu am nevoie.

Cât le dai la avocați pe consultații și tot soiul de alte "lucrări", plătesc eșalonat datoria - dacă acceptă BEJ. Dacă se făcea atunci în primele 15 zile contestația, atunci era altceva.

Acum, expunerea este foarte mare, iar riscul e vizibil mărit.. cât te lupți cu ei [ cu BEJ, cu Banca ] prin avocați și lucrările lor, prin instanțe, termene, citări, procese, timp, stress... plus cu ce cheltuieli faci cu avocații - ajungi tot aproape de 10.000 de lei... Știu ei avocații mai bine... iar asta ca să ce ?... ca să justific că am câștigat un centimetru de Ego că am învins pe cine ? Cu ce ? Prin ce ? Cum ? Cam așa e mecanismul.. dacă era vorba de a face contestație în primele 15 zile - se putea arăta altceva ! fiindcă oricum tot ce ține de credite, bănci, legi, mecanisme... toate sunt false - dacă e s-o luăm pe legea dreptului natural - civil și alte subterfugii ale orânduirilor legislative, toate pornesc din fals încă de la bazele bazelor.
Bună ziua,


Vă rog prin prezenta, să-mi comunicați într-un termen cât mai scurt cu putință posibil - dacă un Executor Judecătoresc - poate din punct de vedere juridico-legal să-mi scoată la Licitație Publică cu Vânzare Apartamentul contractat prin credit imobiliar ipotecar..


Curând am primit prin Poștă de la un Birou Executor Judecătoresc un plic mare cu o Somație privind achitarea de urgență a unei sume mari de bani aferentă unui credit [ un Descoperit de Cont ] contractat de către mine la o altă bancă [ diferită de cea la care am creditul imobiliar ipotecar ] acum câțiva ani în urmă.

În Somația Imobiliară, se specifică faptul că în caz de neîndeplinire din partea mea a obligațiilor de a achita acea sumă de bani stipulată în Somație, respectiva Societate de Executori Judecătorești - precizează că va trece la continuarea executării silite asupra imobilului [ pe care scrie acolo în Somație că l-a identificat electronic și cu număr cadastral aferent și ca fiind înscris în Cartea Funciară ] - ca aparținându-mi mie ca debitor, și că va executa silit imobilul prin Vânzare la Licitație Publică - și precizează în continuare - faptul că, - conform legii - ar urma apoi să suport și alte cheltuieli ocazionate de efectuarea acestei proceduri.

În invitația pe care mi-au trimis-o de a mă prezenta la dumnealor în Birou , pe lângă faptul că denumește că imobilul a fost identificat ca fiind proprietatea mea personală, specifică faptul că, în lipsa unor relații însoțite de acte doveditoare privind descrierea imobilului identificat cu număr cadastral și înscris în cartea funciară - vor recurge [și] la demersurile prevăzute la Articolul Nr. 187 Aliniatul (1) Punctul 2 Litera "f" și la Articolul 189 din Codul de Procedură Civilă.

Din cele ce pricep, îmi forțează mâna ca să ajung la dumnealor la Birou pentru a le prezenta cam toată documentația ce o dețin eu în relația cu Banca la care am creditul imobiliar ipotecar, adică să le pun la dispoziție probabil toate contractele și documentele ce țin de imobil și relația mea cu respectiva Bancă unde dețin creditul imobiliar ipotecar.

Ori eu înclin să cred, că aceste documente sunt de natură confidențială, nu pot fi puse la dispoziția cuiva fără acordul Băncii la care dețin creditul imobiliar ipotecar.

Eu înclin să cred că până la achitarea integrală a creditului, cumva proprietar este Banca asupra imobilului, deoarece eu plătesc Rate la Creditul Imobiliar contractat, și dețin un Contract de Cesiune a Drepturilor de Creanță și un Contract de Ipotecă prin Credit Ipotecar Bancar, iar în Extrasul de Carte Funciară pentru Informare - în cadrul secțiunii numită Partea a III-a , există ÎNSCRIERE PRIVITOARE LA SARCINI - ÎN FAVOAREA BĂNCII la care am contractat creditul imobiliar - cu IPOTECĂ pentru suma de "x" Euro și celelalte obligații de plată aferente creditului, conform Actelor eliberate de către ANCPI - OCPI - BCPI .



Vă rog să mă ajutați cu o îndrumare cât mai profesională din punct de vedere juridic, deoarece Executorul Judecătoresc este pus pe fapte mari, iar eu doresc să păstrez imobilul [apartamentul].

Eu nu dețin acum acea sumă de bani pentru a-i plăti Executorului Judecătoresc - pentru care a instituit Poprire pe Cont atât la toate băncile , cât și o interdicție la "ANAF".

Am mai auzit de cazuri ca acestea, când Executorul Judecătoresc caută să vândă casa cuiva printr-o operațiune lipsită de acoperire juridico-legală [toate fiind falsuri în fapt], fiindcă dacă e să gândim la rece în în cazul în care cineva are un credit imobiliar de plată la o Bancă, un Executor Judecătoresc nici măcar nu ar trebui să poată să se atingă de bunul imobiliar al acelui om, fiindcă proprietar cumva până la terminarea ultimei rate a creditului este Banca și nu clientul, fiindcă doar dacă clientul nu mai plătește ratele imobiliare deloc - de-abia atunci Banca poate trece la instituirea unei acțiuni de executare, nicidecum un Executor Judecătoresc EXTERN care vrea să-i ia casa omului pentru un 'credit de descoperit de cont overdraft' făcut în urmă cu niște ani buni de zile la ALTĂ bancă pe speța că cealalată bancă vrea să-și recupereze banii prin acțiunile demarate de acest Executor Judecătoresc. Ce fel de legi sunt acestea ???

În condițiile unei potențiale demarări de către acest B.E.J. a acțiunilor specifice unei potențiale executări, întrebările mele către Dumneavoastră sunt :

1) : Poate Executorul d.p.d.v. juridic să vândă imobilul FĂRĂ acordul Băncii ?

2) : Dacă Băncii i se va cere acordul scris în privința preluării de către Executor ca să vândă apartamentul, Banca va fi repede de acord ?

3) : I-ar putea conveni Băncii să fie de acord cu vânzarea imobilului de către acest B.E.J. pe cine știe ce preț cu mult-mult mai diminuat față de creditul imobiliar acordat, ÎN LOC SĂ fie continuat creditul imobiliar cu mine ca și client astfel încât Banca va fi cu foarte mult mai mult avantajată de câștigul financiar din dobânzi și comisioane ?




Aștept cu deosebit interes foarte curând ajutorul și îndrumarea Dumneavoastră la modul cel mai profesional, explicându-mi foarte detaliat ce am de făcut în acest caz deosebit de sensibil și răspunzându-mi totodată și la cele trei întrebări de mai sus !

Vă mulțumesc anticipat,

Cu considerație !