avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 990 soluții astăzi
Forum Activitate Mingah

Activitate Mingah

Răspuns la discuția Notificare incetare CIM
Pe lângă aceasta notificare ar trebui sa mai imi elibereze si adeverinta de vechime?
Multumesc

Cornel Vasile a scris:

1. Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia, potrivit articolului 31, alin. 3 C.mun.

2. Asadar, trebuia sa primiti o notificare scrisa.

3. Potrivit art.7 alin.3 din HG 905/2017, la solicitarea scrisă a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligați să îi elibereze acestuia copii ale documentelor existente în dosarul personal, în termen de 15 zile lucrătoare de la data solicitării.

In speta, formulati o cerere catre angajator prin are solicitati sa va elibereze o copie dupa actul prin care vi s-a incetat c.i.m. .

In caz contrar, sesizati ITM-ul.

Se sancționează cu amendă de la 300 lei la 1.000 lei încălcarea de către angajator a prevederilor art. 7 alin. (3) - (6) din HG 905/2017, de către inspectorii de muncă.

Mi-am dat demisia de la locul de munca, incetarea a fost cu acordul partilor. A doua zi am inceput activitatea in alta parte, unde am semnat un contract pe perioada determinata cu perioada de proba de 2 saptamani.
Dupa o saptamana m-a trimis acasa. Intrebarea mea este: trebuia sa primesc ceva in scris? O notificare, ceva? Sau imi va da acea notificare la lichidare care va fi peste o luna.
Multumesc