avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Activitate tomithah

Activitate tomithah

Buna seara! Imi cer scuze ca deranjez. Sunt avocat stagiar din 2018 in cadrul Baroului din Bucuresti. Sunt colaborator la un cabinet individual de avocatura, iar indrumatorul meu mi-a zis de la inceput sa ne platim taxele separat. As vrea si eu sa aflu concret care sunt taxele de platit si unde. Sunt satul de raspunsurile gen "scrie in lege, in statut etc,", intrebarile retorice "cum am promovat examenul?". Nu aceste cunostinte sunt esentiale examenului de intrare in profesie si nu sunt foarte clare nici in statut si lege. Sunt destule alte institutii si materii unde trebuie sa insistam.
Pana in acest moment stiu ca se platesc CAS-ul si taxe de solidaritate lunar pentru Baroul Bucuresti si UNBR, toate la Barou, am inteles ca trebuie depusa declaratia unica online venituri si CASS realizate in 2018, estimate in 2019 prin spatiu virtual al ANAF sectorul unde avem sediu fiscal.
Mai sunt de platit si alte taxe la Barou, ANAF sau in alta parte?
Marturisesc faptul ca nu ma asteptam sa nu fie afisat intr-un loc, pe site-ul barourilor, UNBR tot ce trebuie sa platim clar precum si modalitatea si sa existe atat de multa rautate intre avocati sa nu ajute, sa dea de inteles ca nu stiu.
Nu credeam ca traim intr-o tara in care vrei sa fii de buna-credinta, sa iti platesti taxele dar sa nu stii cate sunt si unde se mai platesc.
Va multumesc si inca odata imi cer scuze.