avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Activitate TMihai81

Activitate TMihai81

Deci din pacate practic nu se poate face nimic, amenzile se pot anula daca se contesta in instanta, respectiv amenda minima ar fi pierdere acceptabila fata de cat castiga localul intr-o noapte cu petrecere.
Referitor la repetarea contraventiei, daca localul ia o amenda azi pentru o petrecere si peste o saptamana se repeta situatia, patrula de politie de unde va sti ca se repeta situatia daca este alt politist de tura si nu cel care a constatat prima data ?

latka a scris:

Puteti face doar reclamatie la politie, conform legii 61/1991 :
Articolul 2
Constituie contravenție săvârșirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiții încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracțiuni:
.......................
26) tulburarea liniștii locatarilor între orele 22,00-8,00 și 13,00-14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuințele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinația de locuințe ori situat în imediata vecinătate a acestora;
....................
Articolul 3
(1) Contravențiile prevăzute la art. 2 se sancționează după cum urmează:
...............................
c) cu amendă de la 500 lei la 1.500 lei, cele prevăzute la pct. 2), 5)-10), 13), 15), 19), 20), 26), 29), 31) și 32);
(4) În cazul repetării contravențiilor prevăzute la art. 2 pct. 19), 21), 22) și 26) se dispune, de asemenea, măsura suspendării activității localului public pe o perioadă cuprinsă între 10 și 30 de zile.
Articolul 5
Repetarea contravențiilor prevăzute la art. 2 pct. 1), 25)-27), într-un interval de 24 de ore de la constatarea primei fapte, se sancționează după cum urmează:
............................
b) cu amendă de la 2.000 lei la 3.000 lei sau prestarea a 70-120 de ore de activități în folosul comunității, faptele prevăzute la pct. 26);
[ link extern ]

Local zgomotos cu probleme

Buna ziua

Am o problema cu un local zgomotos aflat la cca 36m distanta de locuinta de pe partea opusa a strazii. Are program prelungit de functionare in weekend si atunci se tin acolo petreceri nocturne cu sonor excesiv,
Asa am inteles din diverse surse ca daca nu exista vecini cu perete comun atunci nu este nevoie de acordul lor, primaria se spala pe maini ca autorizatia de functionare se da de camera de comert, etc.
Locatia este in zona locuita, de fapt o casa veche cu schimbare de destinatie din locuinta, data in chirie, cu frontul spre strada iar pe restul laturilor sunt case de locuit si blocuri vechi cu 2 etaje, pe partea opusa a strazii chiar vis-avis casa de locuit de la care spre stanga nu sunt locatari, spre dreapta doar de la al 2-lea vecin incolo, inclusiv.
Una dintre blocuri este vecin direct dar fara perete comun, exista un gol intre local si latura mica al blocului care spre strada este zidit.
Ce pot face vecinii indirecti in acest caz ? Situatia este deranjanta, toata afacerea s-a deschis fara acordul locatarilor din jur si fara sa ne intrebe cineva despre asta. Situatia asta perpetueaza de 10 ani, cu mici pauze, localul si-a schimbat patronii de 3 ori dar problema petrecerilor e constanta, au cam acelasi atitudine nepasatoare fata de respectarea programului de liniste, au fost perioade in care erau probleme si cu clientii necivilizati in spatiul public, Acestea nu erau asa de grave sa fie nevoie de interventia politiei dar deranjau - claxonat, galagie, trantirea usii masinilor la urcare sau coborare, etc si nu puteau fi anuntate la 112 deoarece pana ce ar fi ajuns acolo patrula zgomotosii ar fi fost deja plecati de mult.

Buna ziua

M-ar interesa in ce cazuri trebuie sa treaca aprobarea unei lucrari de constructii prin comisiile de specialitate al consiliului local urmat de votul in cadrul unei sedinte de consiliu si cand este de ajuns doar aprobarea la nivelul biroului de urbanism.

Multumesc anticipat !