avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Activitate BogdanRoșu

Activitate BogdanRoșu

Buna ziua, mă confrunt cu următoarea situație: primăria executa lucrări de modernizare(montaj pavele și zone verzi) pe trotuarul din fata imobilului proprietate personală. Din discuțiile avute cu primarul și firma ce executa lucrările rezulta ca proiectul prevede ca 1,4 m sa fie trotuar, iar pentru diferența pana la sosea(DN) sa se amenajeze spații verzi. Nu am fost de acord cu aceasta, având in vedere ca imobilul are destinație mixta(o mică pensiune pe lângă locuința) si o clădire anexa in care se desfășoară activitate comerciala(magazin), iar proiectul nu prevedea un loc pentru staționarea/ parcarea clienților respectiv aprovizionare. Soluția la care sa ajuns împreuna cu primarul și constructorul a fost ca eu sa suport cheltuiala cu pavelele montate in locul spațiilor verzi. Ulterior am aflat ca in fata magazinului se prevedea amenajarea de zona verde și nu de pavele. Nelamurirea și întrebarea mea este dacă d.p.v. juridic este legal acest lucru având in vedere ca se cunoștea despre activitatea comercială desfășurată? Mai mult decât atât, dacă exista prevedere legală care mă obliga sa suport contravaloarea serviciilor prestate pe domeniul public?
Buna seara, mă confrunt cu următoarea situație: primăria executa lucrări de modernizare(montaj pavele și zone verzi) pe trotuarul din fata imobilului proprietate personală. Din discuțiile avute cu primarul și firma ce executa lucrările rezulta ca proiectul prevede ca 1,4 m sa fie trotuar, iar pentru diferența pana la sosea(DN) sa se amenajeze spații verzi. Nu am fost de acord cu aceasta, având in vedere ca imobilul are destinație mixta(o mică pensiune pe lângă locuința) si o clădire anexa in care se desfășoară activitate comerciala(magazin), iar proiectul nu prevedea un loc pentru staționarea/ parcarea clienților respectiv aprovizionare. Soluția la care sa ajuns împreuna cu primarul și constructorul a fost ca eu sa suport cheltuiala cu pavelele montate in locul spațiilor verzi. Ulterior am aflat ca in fata magazinului se prevedea amenajarea de zona verde și nu de pavele. Nelamurirea și întrebarea mea este dacă d.p.v. juridic este legal acest lucru având in vedere ca se cunoștea despre activitatea comercială desfășurată? Mai mult decât atât, dacă exista prevedere legală care mă obliga sa suport contravaloarea serviciilor prestate pe domeniul public?