Bună seara, cu siguranță au mai fost si altii in situatia noastră și aș vrea să știu dacă pot gasi în vreun fel o rezolvare.
Se dă următoarea situație: am cumpărat un apartament în care locuim de 3 ani de zile. Vecinii din lateral sunt extrem de gălăgioși, nu lucrau nici înainte de pandemie, deci pentru ei nu este o problemă dormitul până târziu. Am incercat diverse materiale de izolare fonică, am aplicat membrane acustice, intors dulapuri inspre peretele comun, etc însă nu cu prea mare succes. Am încercat sa discutăm cu ei, dar efectiv nu ai cu cine, nu sunt ei vreodată sursa. Însă de aproape 2 ani renovează și nu mai termină baia care este perete în perete cu noi, a ajuns sa se audă ca o cascadă din orice colț al apartamentului țevile/ robinetii de apa atunci când folosesc baia (părți comune - dormitor, baie și living) si atat de mult au găurit pereții comuni încât tot ce vorbesc se aude ca prin perdea din latetal. La ei se începe dimineata după 9-11 cu muzica tare, se termina undeva noaptea după ora 12 PM discuțiile/certurile/zbieratul, TV lor se aude la noi ca la radio. Administratora ne-a oferit ca singura solutie sa ne mutăm la casă pentru ca așa este la bloc.
Soțul spune că degeaba mergem la poliție și pentru datul cu bormasina până la 11 seara, indiferent dacă e weekend, sărbătoarea, oră de liniște, în cel mai fericit caz isi vor lua o amendă și vor continua în același ritm.
Suntem terorizați efectiv, nu imi amintesc când am avut parte de câteva zile de liniște în propria locuință, sa putem dormi la prânz sau netreziți noaptea de scârțâitul patului lor.