Va multumesc pentru raspunsul detaliat. Intalnirea cu mama copiilor a avut-o mostenitoarea,din discutiile lor am ajuns la concluzia asta si ma refer la neintelegere. O sa apelam la un avocat si vom vedeam ce hotarare vom lua. O seara buna!
Cumparatorul nu are adresa acolo si clauze nu sunt inscrise. In intelegere se specifica ca vanzatorul va vinde imobilul si cumparatorul achita o parte la semnare si un rest peste un an. Nu se specifica nici nimic despre succesiune in act, presupun ca era subanteles. Succesiunea nu s-a facut la momentul acela si am explicat de ce. Ca au trecut 7 ani asa e,se poate spune ca s-a acceptat cumva situatia din partea ambelor parti din tranzactie. Problema apare acum cand incercam sa o rezolvam cumva. E drept ca cea mai corecta ar fii cu succesiunea sau deschiderea succesiunii, dar asta cred ca e de durata. Se pot inapoia banii sau o parte din ei ?
Un reprezentant din partea vanzatorului .Din cauza succesiunii nu s-a ajuns la vanzare, in momenul de fata cumparatorul are dreptul sa ramana acolo legal daca nu se ajunge la o intelegere? el pretinzand ca ar vrea actele
Buna ziua! Va rog sa ma indrumati pentru a rezolva o problema privnd vanzarea unei case cu teren la tara. In anul 2012 ca urmare a decesului bunicilor s-a incercat vanzarea casei in care au locuit. Aceasta vanzare s-a initiat de unul dintre mostenitori(fata) iar cumparatorul a fost de acord sa achite un avans aproximativ jumatate din suma totala. Problema este ca dupa decesul bunicilor nu s-a facut succesiunea. Mostenitorii de drept erau fata si din partea baiatului(decedat la momentul respectiv) ar fii trebuit revina celor 2 copii mostenitori(minori)- deci mai pe scurt fata si cei 2 nepoti din partea fratelui. De cand a murit baiatul , sotia dansului nu a mai tinut legatura cu bunicii si relatiile s-au cam racit intre ei. Incercarea de vanzare a casei din partea fetei, cu gandul ca intre timp se vor rezolva actele (succesiune, cadastru si intabulare), s-a facut cu o chitanta de mana si 4 martori. In momentul cand s-a incercat efectuarea suucesiunii, mama baietilor mostenitori nu a fost de accord, pe motiv ca din suma cuvenita ar fii vrut sa cumpere un apartament. Pe langa datoria fetei de a face actele, cumparatorul s-a angajat ca dupa un an fix sa vina si cu restul de bani. Bineinteles a trecut un an si nu s-au rezolvat nici cu actele si nici cumparatorul nu a avut intentia sa vina cu restul de bani. Deci din 2012 cumparatorul a ramas in casa respectiva si s-a folosit de teren, a facut modificari in sensul ca acolo a scos via, in loc a plantat porumb si altele. Acum, in anul 2019, fata si cumparatorul s-au intalnit si s-a adus in discutie situatia care se prezinta. Cam cum s-ar putea rezolva aceasta situatie?... din start actele nu se pot face. Intrebarea este daca din anul 2012 banii de avans se pot impune ca bani de chirie pe perioada cat a stat la locatia respectiva? Mentionez ca la intalnire fata i-a propus cumparatorului sa ramana acolo, din cand in cand sa mai treaca si ea in vacanta, dar cumparatorul crede ca este proprietar si asteapta sa se resolve cu actele. Cam care ar fii o rezolvare legala, din start nu e proprietar ca nu are cum. Ar trebui platita toata suma de avans sau o parte de catre vanzator inapoi. Se poate sa I se impuna sa paraseasca locatia avand in vedere numarul de luni trecute si modificarile facute? Cam care ar fii verdictul in cazul in care se ajunge la judecata? Stiu ca am pus multe puncte in discutie, v-as ruga daca se poate sa-mi dati un raspuns. Multumesc!