avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 993 soluții astăzi
Forum Activitate mitz0ne

Activitate mitz0ne

Salut,
Vad ca a ramas in coada de peste un raspuns la intrebarea dvs.
Sunt in aceiasi situatie si ma documentam. Am ajuns si aici si las un raspuns pentru posteritate.

Situatia mea:
Sotul (eu) : Angajat la privat cu CIM si cu o clauza de confidentialitate a salariului in contract. Cred ca toate firmele private au asta ori in CIM ori in regulamentul intern.
Sotia : Magistrat si va trebui sa depuna de anul asta declaratia de avere.

Problema noastra e ca eu (sotul) vreau ca salariul sa ramana confidential; sunt foarte multe motive pentru care o persoana ce activeaza in mediul privat ar dori asa ceva.

Am gasit asa:

1. "Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât în ședința de marți, 7 aprilie 2015, adoptarea unei hotărâri de principiu a Plenului prin care să se stabilească faptul că, în cazul în care soţul magistratului are obligaţia de păstrare a confidenţialităţii veniturilor, conform contractului de muncă, în declaraţia magistratului se va face menţiunea că aceste venituri sunt confidenţiale, iar actul ce conţine cuantumul veniturilor se va ataşa în plic sigilat la declaraţia de avere a celui obligat să o facă."

2. Cititi aici (pagina 23) : [ link extern ]

Practic, ANI zice acolo ca trebuie pusa suma venitului net anual realizat, dar ca in urma documentelor atasate, vor decide ei sa anonimizeze sau nu; personal nu as avea incredere.

3. Caz real: Directorul general la firma la care lucrez are sotia bugetar. Pe declaratia sotiei, in dreptul veniturilor sotului este trecut : conform contract de munca. Asta se cam bate cap in cap cu punctul 2, dar nu cred ca cei de la ANI chiar se uita ei pe fiecare act aditional depus cu declaratia de avere (pentru a decide ce e confidential si ce nu).

Eu va spun cum vom face noi (eu si sotia).

Ea va depune declaratia de avere cu toate bunurile noastre+salariul ei anual. In dreptul salariului meu anual va trece confidential sau conform contract de munca, dar va si atasa in plic sigilat fisa fiscala cu veniturile mele.

Toate cele bune sa se-adune!