avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Activitate M.P.C.

Activitate M.P.C.

Daca intr-un an scolar, un profesor ia concediu fara plata pentru 7 luni, spre exemplu, vechimea in munca scade cu 7 luni?
Scuze, pentru exprimare. Uneori pe internet, scrierea pe tastatura ne mai joaca si feste. Am vrut sa spun ca nu doresc nimic din ceea ce nu mi s-ar cuvini, nu doresc nimic in plus fata de ceea ce ar trebui sa am.
Pot face o sesizare/reclamatie scrisa impotriva ei adresata directiunii? Directorul a fost instiintat dar mi-a spus ca orice om poate gresi. Ma gandesc ca daca reclamatia este scrisa si inregistrata poate obliga scoala sa ia vreo masura sau sa fac o plangere asistata de un avocat? Nu detin termenii juridici, stiu doar ca mi s-a facut o nedreptate inca din 2015 in acest caz ( si repet, nu e singura situatie de acest gen), iar secretara scapa "basma curata" si jubileaza ca nimeni nu-I poate face nimic. Vreau sa actionez intr-un fel, desi nu stiu decat ca la nivel de scoala nu poate fi sanctionata decat cu mustrare, un fel de penalizare la salariu, mai mult simbolica decat sa dea socoteala cu adevarat pentru toate greselile de pana acum facute multora dintre noi. Vreau sa raspunda pentru cele 7 luni de prejudiciu material. Nu doresc nimic din ceea ce mi se cuvine, nu am dorit niciodata raul nimanui, dar pe langa aceasta pierdere, exista consecinte si pe mai tarziu la pensie. Directiunea spune de asemenea (verbal si nu printr-un raspuns scris la solicitarea mea) si ca drepturile de pe ultimii 3 ani se vor recupera in transe. Cine o poate verifica si in acest caz pe secretara? De ce se incearca ascunderea acestui subiect?
Secretara nu va raspunde pentru refuzul de a lua in calcul un act adus la timp? A continuat sa spuna ca atestatul respectiv nu modifica cu nimic salarizarea, desi modificarea era prevazuta in metodologia mobilitatii cadrelor didactice din anul scolar 2015 -2016, de care dumneaei nu avea habar si nici acum nu e convinsa de acest lucru, dar directorul a dispus plata in transe pentru ultimii 3 ani. Nu poate fi actionat in instanta sub nicio forma? Scoala raspunde pentru cei 3 ani, dar cele 7 luni sunt pierdute din cauza acestei persoane. Ma repet, cum ramane cu aceasta persoana care nu este la prima eroare de acest fel?
Serviciul secretariat al scolii a refuzat in iulie 2015 incadrarea corespunzatoare pe o noua functie didactica dupa echivalarea studiilor (ignoranta si incompetenta secretarei). Potrivit Codului muncii, pot recupera diferentele salariale din urma doar 3 ani, adica din febr.2016 pana in febr.2019.Cele 7 luni care raman in calcul ( iulie 2015-febr,2016) ca si diferente salariale neplatite, as vrea sa stiu daca in instanta pot fi recuperate? De la secretara? Exista castig de cauza? Cine isi asuma raspunderea pentru acest prejudiciu? Cum recuperez?