avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Activitate JulianP

Activitate JulianP



latka a scris:

Și credeți ca polițiștii din cealaltă mașină, neinscriptionata, lucrau in afara orelor de program, sau erau civili la o mica distractie? Au luat și ei un echipament radar și se joaca pe șosele. Puteți susține și asta în instanță, dar trebuie s-o dovediți. Știți probabil ca ICCJ a consfințit deja dreptul ca un alt agent sa fie cel constatator, nu neapărat cel ce înregistrează fapta prin operarea echipamentului radar.





Nu cred nimic. Cred ca la lege spune sa nu depasesti viteza, pentru ca te pui in pericol pe tine si pe ceilaliti participanti la trafic (soferi, pasageri , pietoni , ce-o fi ei). Asta ar insemna ca nici masina de politie (neinscriptionata, fara semnale fara nimic) nu ar trebui sa mearga cu acea viteza. De ce? Pentru ca domnu' sofer de era in 'misiune' nu are vreun permis de pilot sa mearga cu 200 la ora cu un logan vai de steaua lui si sa-mi spuneti ca ala domle' are voie ca e politist, adica ce, e mai pregatit el ca mine sau ? ,, are masina super dotata si poate proteja in orice moment toti participantii la trafic ?
Toata actiune de judecata am deschis-o pentru ca aveam nevoie de permis in acel moment. Nu spun ca nu am mers cu viteza, spun doar ca nici in acest moment nu sunt convins ca am depasit atat de tare viteza in situatia data urmand o curba. spun doar ca acel aparat era defect si chiar daca sa zicem ca aveam 160km/h masina aia (neinscriptionata) nu avea ce cauta in trafic cu viteza de 110km la ora.

Sa-mi spuneti, va rog, domnule latka daca nu am dreptate sau v-au dat astia de la conducere permise de piloti la toti politistii ?
Nu am vazut persoanele din masina de politie neinscriptionata, putea fi oricine. Eu am fost oprit de alta masina de politie inscriptionata care mi-a prezentat ce am facut si au facut PV-ul.
Pentru ei nu se aplica acelasi legi ? nefiind in misiune ?
Buna ziua,
Am fost 'prins' cu o viteza de 119km/h. in limita de 60km/h, de o masina de politie neinscriptionata (cu radar, fara girofaruri).
Dupa ce am facut plangere contra procesului verbal, politia romana mi-a prezentat dovezile si pe filmare se vede ca masina de politie avea viteza de 110km/h in aceiasi limita de viteza. Este legal ca o masina de politie neinscriptionata , fara girofaruri sa ruleze cu o asemenea viteza si sa foloseasca aparatul radar?

Multumesc.