era o grila in trecut , conform careia , daca paratul nu depunde in termen intampinare , nu mai putea invoca nici o exceptie relativa , considerati ca adevarata afirmatia ?
vechiul cod de procedura civila
Inca una...asa ca o mica pauza de la studiu..Desigur marca inregistrata U...
Se va retine ca o parte are term in cunostinta
A-intoate cazurile kn care a fost prezenta in instanta in prezenta avocatului sau
B-daca a primit citatia personal de la avocatul saudin oficiu
C-cand a fost prezenta in instanta, desi procedura era nelegal indeplinita
TOATE tentativele sunt ori proprii ori improprii!
Tentativa perfecta poate fi proprie sau improprie.
Tentativa imperfecta poate fi proprie sau improprie.
Dar in niciun caz nu exista o tentativa perfecta sau imperfecta fara a fi proprie sau improprie.
Cum de altfel nu exista nici o tentativa proprie sau improprie fara a fi in acelasi timp si perfecta sau imperfecta.
falsul privind identitatea nu absoarbe intotdeauna uzul de fals pt ca de ex poti folosi buletinul valabil al altei persoane,a carei identitate ti o atribui tu, iar in acest caz actul de identitate nu e fals.
@marriatoma: prin pasaport de ex, nu doar buletin
marriatoma a scris:
marriatoma a scris:
Infractiunea de fals privind identitatea:
a.se absoarbe in infractiunea de violare de domiciliu savarsita prin folosirea de calitati mincinoase.
b.nu se absoarbe in infractiunea de inselaciune savarsita prin mijloace frauduloase.
c.absoarbe infractiunea de uz de fals in ipoteza in care autorul comite falsul privind identitatea prin folosirea unui act de identitate falsificat.
Am citit intre timp printre materialele de drept penal ce le am, raspunsul corect este doar b deoarece varianta de la c cred ca este o intrebare capcana in sensul ca falsul privind identiatatea absoarbe uzul de fals nu numai in modalitatea descrisa la punctul c (falsul privind identitatea fiind o infractiune ce continut alternativ) ci in toate modalitatile de realizare prevazute de art. 293. Concluzia ar fi ca falsul privind identitatea absoarbe uzul de fals intotdeauna. daca aveti alte opinii va rog postati.
Infractiunea de fals privind identitatea:
a.se absoarbe in infractiunea de violare de domiciliu savarsita prin folosirea de calitati mincinoase.
b.nu se absoarbe in infractiunea de inselaciune savarsita prin mijloace frauduloase.
c.absoarbe infractiunea de uz de fals in ipoteza in care autorul comite falsul privind identitatea prin folosirea unui act de identitate falsificat.
Actul de identitate intra la categoria "inscris"?
@ marriatoma- Udroiu retine absorbtia cand este folosit un inscris. Din acest motiv nu am bifat si "c"-ul.
Poate alti colegi au o motivare mai buna.