avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Activitate Amelia Daniela

Activitate Amelia Daniela

Răspuns la discuția Debransare Termo Craiova
Da asa este, doar ca Adunarea generala a avut lov in luna martie aceatui an, in care s-a prezentat priectul si ideea ca vrem sa ne punem Centrala, toata lumea a fost de acor iar acum Administratora si presedintele zic ca ei nu trebuie sa dea primo acorful, trebuie sa il dea Termo Craiova!
Mentionez ca suntem primi care ne-am pus, chiar daca sunt in proiect de derulare inva vreo 3-4 vecini!
Buna ziua,

Buna ziua,

M-am decis sa schimb sistemul de incalzire de la cel centralizat Termo Craiova la sistem cu centrala termica de apartamente pe gaze.
Pentru debransare mi se solicita acordul vecinilor si acordul asociatiei de propietari, dar din pacate asociatie nu vrea sa semneze un acord pentru debrnsare alegand ca prima data trebuie sa avem acordul Termo, chiar daca iam explicat ca acel acord trebuie depus la Dosarul prezentat la cei de la Termo( fara acel acord se considera incomplet)
Ati intalnit situatii asemnatoare? Cum ati procedat pentru a obtine acordul?
Exista vreo reglementare/lege ce ma poate ajuta sa-l conving amiabil.
Memtionez ca acele cereri ni sau cerut de firma ce ne pregateste dosarul pentri a cere Debransarea de la Termo.
Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Chirias al primariei

ynocentta a scris:

Dispozitia in vigoare prevede fara exceptie sau derogari ca drept de vot au numai membrii proprietari adica proprietarii care detin incheiat acord de asociere cu asociatia de proprietari
In speta ,daca locatarul detine calitatea de chirias nu intruneste conditiile legale sa voteze in adunarea generala
Cine a sustinut ca locatarul chirias are drept de vot ,in adunarea generala,demonstreaza ca nu stapaneste dispozitiile in vigoare

Multumesc din suflet! O sa mergem la doamna de la asociatie si sa insistam cu legea! Ca ea zice ca e chirias cu drept de vot, de aceea nu stim cine ii da acest dret!
Răspuns la discuția Chirias al primariei

Ionut.ion a scris:

Buna ziua.
In lege, legea 196/2018, se face referire la proprietar., nu la chirias.

Da asa am zis si noi dar doamna de la asociatie zice ca trebuie si nu stim nici unde sa me adresam exact! Toate acestea sunt ca sa nu ne dea aprobare pentru debransare!
Multumesc pentru raspuns!
Buna ziua, problema mea este urmatoarea, in blocul in care locuim avem o vecina la parter care este Chirias de toata viata cred ca al primariei ca ea nu si-a platit niciodata apartamentul, intrebarea mea este urmatoarea: Are drept de vot? Intreb asta ca relatia nu este extraordinara si vrem sa ne punem o centrala pe gaz, iar cei de la asociatie ne-au spus ca trebuie sa ne semneze si ea? Si daca nu unde putem adresa pentru a obtine mai multe informatii?
Mentionez ca stam in craiova!
Va multumesc anticipat!