Am avut un autovehicul vechi, tip OLTCIT CLUB din anul 1988 pe care am vrut sa-l dau la prograul RABLA
Il țineam în curte la o firmă. Când am mers sa-l recuperez sa-l dau la RABLA, nu l-am mai găsit. M-am interesat la Serviciul Înmatriculări și mi-au confirmat că nu am nici un autovehicul înmatriculat pe numele meu, deci autoturismul fusese radiat
Banuiesc că primaria l-a declarat abandanot sau fără stăpân , și conform Legii 421/2002 privind autovehicule abandonate
autoturismul a fost trecut în proprietatea primăriei , a fost radiat din circulație și casat.
Eu nu am aflat acest lucru și timp de mai mulți ani primăria mi-a emis decizie de impunere pentru autovehicul iar eu am plătit
impozitul conștiincios.
În Legea 421/2002 nu e prevăzută vreo obligație a primăriei de a scoate de la impozit autovehiculul ''confiscat".
În Codul fiscal , Normele de aplicare , referitor la scoaterea de la impozit a autovehiculelor se prevede la Art 126 ( 2) și (3), că, Pentru mijlocul de transport pentru care contribuabilul nu mai poate face dovada existenței fizice, scăderea de la plata impozitului pe mijloacele de transport se face prin prezentarea unui certificat de distrugere....... În lipsa documentului... contribuabilul care nu mai poate face dovada existenței fizice a mijlocului de transport cu care figurează înregistrat în evidențele organelor fiscale locale prezintă o declarație pe propria răspundere...șamd
Dar astfel se ajunge în situația, în care am ajuns și eu de fapt, ca un contribuabil să fie obligat să plătească impozit pe un autovehicul pe care NU ÎL ARE ÎN PROPRIETATE, încălcând Codul fiscal , ART. 468
Întrebarea mea este
- Pot acționa în judecată Primaria, ServiciulTaxe și Impozite Locale în contencios administrativ și să solicit restituirea impozitelor pretinse ilegal și eventual a unor daune morale?
- Cam cât ar costa un astfel de proces ?
- Care ar fi șansele de reușită?