"Examinand materialul de urmarire penala privind pe invinuitul....,cercetat pentru savarsirea infractiunii prev.si ped. de art.208-209 C.p. cu aplic. art.99 si urm.C.p.,constat:La data de ...a fost inceputa urmarirea penala fata de susnumitul pentru infractiunea mai sus aratata.Din actele si verificarile efectuate de organele de politie s-a stabilit ca invinuitul la data de... a sustras de la supermarketul...un...in valoare de 109,90 lei.Audiat fiind ,invinuitul a recunoscut fapta colaborand cu organele de politie in vederea stabilirii adevarului.Prejudiciul a fost in totalitate recuperat,motiv pentru care partea vatamata a aratat ca nu se constituie parte civila(f.8)Potrivit disp.art.18 alin. 2 C.p.la stabilirea in concret a gradului de pericol social....Analizand ....se poate constata ca sunt aplicabile prev.art.18 alin 1 C.p.....nu are antecedente....apreciez aplicarea unei sanctiuni cu carecter administrativ.Vazand si prevederile art.249 din C.p.p. in baza art.11 pct.1 lit b din C.p.p. si art.10 lit.b C.p.p. si a art.18 C.p.si art.91 C.p.art.192 C.p.p. dispun:Scoaterea de sub urmarire penala a invinuitului.Aplicarea urmatoarei sanctiuni cu caracter administrativ:amenda administrativa in cuantum de 200 lei pentru invinuit;se stabilesc cheltuieli judiciare in suma de 450 lei care urmeaza a fi suportate de invinuit."
nepotul meu (minor,16 ani) a furat dintr-un market.Obiectul a fost recuperat nu s-a depus plangere,dar a primit amenda de 200 lei si este obligat sa plateasca si cheltuieli de judecata de 450 de lei.As vrea sa stiu pentru ce trebuie sa plateasca cheltuieli de judecata (nu a fost proces,el nu a fost chemat la tribunal) si ce se intampla daca nu plateste amenda.Va multumesc!
Va multumesc pentru raspuns. De la primarie mi s-a spus ca nu conteaza daca obtii venituri din inchirieri,conteaza ca poti obtine venituri,deci nu ma incadrez. As vrea sa stiu daca asa este legea. Va multumesc!
o persoana cu doi copii minori in intretinere,fara niciun venit poate obtine ajutor social daca are o garsoniera in proprietate si mai este copropietar (un sfert dintr-un apartament cu 3 camere) ?