In mod normal la piesele sh NU se ofera decat garantie de conformitate. Tehnic orice piesa mai veche de 5 ani si/sau 100.000km nu mai prezinta garantie din partea producatorului. Ideea e sa informezi clientul cu privire la acest aspect si daca nu ii convine sa isi cumpere nou cu zero km sau reconditionat. Practic tu ca vanzator nu poti acorda garantie tehnica, numai producatorul. De ex un produs electronic cumparat de la un oarecare magazin si care se defecteaza in perioada de garantie este reparat de catre producator nu de catre magazin. Produsele care le vinzi trebuie sa fie conforme cu specificatiile oferite clientului, in caz contrar acesta poate sa returneze produsul in termen de 12 luni daca constata ca i-ati vandut altceva decat i-ati specificat
Buna ziua!
Am o problema legata de emiterea certificatului de atestare fiscala de catre primaria in raza caria locuiesc. Mai exact, locuiesc la aceeasi adresa cu socrul meu care are impozite restante iar functionarii primariei refuza emiterea certificatului fiscal cu toate ca pe numele meu si al sotiei, nu exista datorii intrucat am platit la fiecare inceput de an impozitele la cele doua vehicule care le detinem. Este legal ca mie in calitate de solicitant, cu impozitele platite si fara alte datorii fiscale sa imi fie refuzata eliberarea certificatului pe motiv ca proprietarul casei nu si-a platit taxele? In plus am fost avertizat( amenintat) ca daca nu se vor plati sumele respective se vor lua masuri de exectuare pe numele sotiei intrucat spuneau ei ca este direct mostenitoare cu toate ca nu exista nimic pe numele ei. Va rog sa ma ajutati. Doresc sa imi vand unul din vehicule fiindca nu-mi mai permit sa intretin doua iar in situatia de fata nu am cum.
Va multumesc