Va multumesc pentru raspuns. As dori sa stiu daca am vreo speranta sa-mi recuperez banii daca il actionez in instanta pe vanzator. Am incercat pe cale amiabila, i-am spus ca proprietarul care, din cate spune vanzatorul, ii este ruda, poate incasa amenzi de circulatie sau de vinieta dar n-am reusit sa-l conving. Ce ma sfatuiti?
Sambata, 05.04.2019, dupa mai multe dialoguri telefonice, am mers in Sfantu Gheorghe sa cumpar o masina. Deoarece nu am gasit un birou de intocmit acte deschis, cel care a vandut masina a facut 2 hartii de mana in care stipula ca masina s-a vandut catre prietena mea, nume si CNP iar eu am semnat. Dupa ce am luat masina, la nici un km distanta, a inceput sa bage fum si miros de ulei ars in interior. L am chemat pe cel care a vandut masina, mentionez ca nu e proprietar, si i-am spus ca masina are probleme si nu corespunde descrierii facute. L-am rugat sa-mi dea banii inapoi dar a refuzat. Masina are foarte multe probleme care au fost ascunse de catre acesta si pe care le-am descoperit ulterior. L-am amenintat ca voi merge la politie sa fac plangere dar nici asta nu l-a convins sa-mi restituie banii. Intrebarea mea este... acea persoana, care sustine ca este ruda cu proprietarul, poate radia masina pe baza acelei hartii de mana care are o semnatura falsa? Repet, eu am semnat pentru prietena mea, avand C.I. ul si acordul acesteia. Pe baza acelei hartii, individul a spus ca va face el act de vanzare-cumparare. Acum, daca noi nu mai vrem masina si nu-i vom da semnatura pe act, s-ar presupune ca va da o semnatura falsa in numele cumparatorului. Am incercat sa ajung cu el la un numitor comun pe o cale amiabila insa fara sorti de izbanda. Ce ma sfatuiti? Mai ales ca acum ma ameninta ca nu-mi va mai da nici fiscalul. Multumesc!