avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Activitate Andrei Știrbu

Activitate Andrei Știrbu

Bună ziua!

În 1996, 1997, 1998 și 2008 am fost internat de patru ori la spitalul psihiatric Obreja din București.

Toate internările au avut loc la solicitările răposatei mele mame.

Prima internare i-a fost recomandată de un medic, în urma unei tentative de sinucidere a mea. A fost singura motivată legal sau din considerente umanitare.

Următoarele trei internări au fost abuzive, în urma unor acțiuni ale mele prin care nici viața sau sănătatea mea, nici viața, confortul sau bunurile altor persoane nu au fost amenințate, ca de exemplu intenția mea de a ține post negru câteva zile pe săptămână.

Mama a fost manipulată de medicii psihiatri să solicite aceste internări, interesul acestora fiind legat de mita în bani pe care mama o dădea la orice vizită a ei la spital, ea vizitându-mă la fiecare 2-3 zile în timpul internărilor.

Responsabilitatea celor trei internări abuzive revine celor doi medici care au călcat procedurile legale și medicale privind internarea involuntară și care de asemeni au dat diagnostice false, pe baza unor înregistrări tendențioase ale afirmațiilor mele în cursul "consultațiilor" ce au precedat internările.

Pentru aceste internări abuzive și diagnostice false, doresc să-i dau în judecată pe cei doi medici psihiatri cerând despăgubiri pentru daunele morale suferite, privarea de libertate, stigma ce decurge din a avea un istoric de mai multe internări psihiatrice, neajunsurile la angajare etc.

Știu că depunerea dosarelor se poate face doar în București, dat fiind că cei doi locuiesc în acest oraș. Acest lucru reprezintă un impediment pentru mine, deoarece în prezent locuiesc în județul Timiș și o anumită situație mă face să nu pot părăsi localitatea unde stau pentru mai mult de 24 ore.

Aș dori să știu dacă numai depunerea dosarului trebuie să se facă în orașul de reședință al pârâtului, dacă înfățișările la judecată se pot cumva face la distanță, adică la judecătoria de care prin domiciliu depind acum.

Pe lângă acționarea în judecată a celor doi, aș dori să știu dacă pot da în judecată Statul Român pentru procedurile prevăzute pentru internările psihiatrice, în speță pentru obligativitatea urmării unui tratament medicamentos "antipsihotic", ca și pentru condiționarea eliberării din spital de promisiunea urmării tratamentului "în libertate".

Consider că, din principiu, o persoană trebuie să aibă dreptul să decidă ce substanțe i se administrează și dacă i se administrează.

De asemeni, aș dori să știu dacă pot cere Statului Român daune morale pentru suferințele și pericolele la care am fost supus prin administrarea forțată de antipsihotice.

Medicamentele antipsihotice sunt cea mai nocivă categorie de medicamente, studii științifice numeroase făcute de cei mai respectați specialiști în neurologie și alte ramuri ale medicinei arătând că ele pot produce reducerea masei creierului prin distrugerea de neuroni, moarte subită prin stop cardiac, diabet. Aproape invariabil, ele produc simptome extrapiramidale, deosebit de neplăcute, precum și somnolență și lipsă de energie care reduc dramatic productivitatea individului, consecința între altele fiind și inadaptarea la cerințele unei slujbe dinamice.

Vă mulțumesc pentru eventualele răspunsuri!