Bună ziua.
Aș vrea să întreb, dacă se poate, următorul lucru:
Acum trei ani (16 februarie 2016), un portal online (portalsm.ro) a publicat un articol despre mine și activitatea mea (profesor de filosofie și antropologie) în Satu Mare. Deși nu am fost încântat de articol (fiindcă cel care m-a intervievat își nota foarte rar câte ceva, bazându-se prea mult pe memoria sa, astfel încât unele informații care au ajuns să fie publicate sunt doar parțial corecte), nu am contestat imediat acel articol. Numai că, după un timp, am fost anunțat de către prieteni că există și un comentariu defăimător la adresa mea, postat de către un cititor, sub articolul în cauză. Am anunțat reporterul care mi-a luat interviul că sunt de părere că acel comentariu, dar și modul în care a fost scris articolul, aduc atingere imaginii mele publice și l-am rugat să șteargă acel articol, pozele cu mine și comentariul respectiv de pe portal. Mi s-a răspuns că va face tot posibilul, însă nici până acum nu s-a făcut nimic. Și astăzi, mai bine de trei ani mai târziu, acel articol este singura sursă de informații complet publice despre mine, iar eu consider că îmi lezează imaginea. Întrebarea mea este dacă pot face ceva să oblig portalsm.ro să șteargă toate informațiile despre mine, articolul, pozele și comentariul la care am făcut referire. Există vreo lege care să reglementeze astfel de cazuri?
Mulțumesc frumos.
Vlad Mazilu.