avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Activitate Andrei0001Andrei

Activitate Andrei0001Andrei

Validitate contract agentie imobiliara

Salutare. Tatăl meu a vandut un apartament printr-o agenție imobiliară, iar contractul de colaborare dintre ei a fost semnat de tatăl meu, olograf pe telefon din Adobe, fără sa își treacă numele, iar apoi i-a trimis agentului contractul prin whatsap, spunându-i agentului sa completeze datele.

Între timp s-au certat cu toții și tatăl meu, considera ca a fost mințit de agent și nu mai dorește sa ii achite tot comisionul de 4%, ci doar o parte.

Poate sa aibă câștig de cauza agenția imobiliara dacă îl acționează pe tatăl meu in judecată?
Achiziționare apartament cu taxare inversa pe PFA plătitor de TVA.

La final dacă voi dori sa trec apartamentul pe numele meu, voi plăti și tva-ul și impozitul pe profit?

Impozitul pe profit se plătește pe valoarea de vânzare a apartamentului sau pe profitul rezultat in urma vinderii acestuia?

Gen: eu împrumut pfa ul meu cu suma x, și după vând apartamentul tot cu suma x. Ce impozit pe profit plătesc?
Salutare,

În urma cu aproape 2 ani am achiziționat un apartament și un loc parcare.

În actul cadastral, locul de parcare figurează ca având 12 mp, în realitate el are de abia 9mp.

Sub ce infracțiune se situează acest lucru și as putea sa dau în judecata dezvoltatorul? Dacă răspunsul este da, îmi puteți recomanda și un avocat?

Am încercat de mai bine de 18 luni sa găsesc o rezolvare cu dezvoltatorul, însă în zadar.

Mulțumesc!