Am solicitat Casei de pensii in scris un document in care sa fie detaliate toate retinerile aferente acestei executari silite. Deasemeni am solicitat bancii si BEJ -ului documentele care stau la baza acestei executari. In acelasi timp probabil vom solicita si ajutorul unui avocat, vrem sa incheiem totul amiabil, in cazul in care nu exista "deschidere" catre aceasta varianta, vom apeka la instanta.
As fi vrut sa stiu daca exista vreo lege mai actuala catre interzice executarea silita fara a avea incuviintare de la judecatorie, sau ce variante de verificat sunt inca neatinse de noi.
Multumesc
Buna ziua,
Soacra mea a luat in anul 2007 un credit de nevoi personale de la Piraeus Bank. In anul 2015 banca a executat silit acel credit care a avut intarzieri de peste 6 luni si a poprit ulterior pensia acesteia. In anul 2018 Casa de pensii a stopat trimiterea banilor catre executorul judecatoresc deoarece se intrunise suma datorta conform actului de poprire. Intre timp Piraeus Bank a fost preluata in RO de First Bank si in februarie 2019 a trimis catre acelasi executor o noua suma reprezentand dobanzi si penalitati suplimentar calculate desi in prima executare silita acestea au fost calculate si stabilite prin instanta judecatoreasca.
pentru cea de a doua suma de aproximativ 6000 lei nu exista incuviintare la executare silita si nici nu este specificat modul cum au calculat. Prima suma executata in 2015-2018 a fost de aprox 11500 lei. Au voie sa mai calculeze dobanzi si penalitati la dobanda si penalitati aplicate deja? Au dreptul sa mai retina sume suplimentare fara sa aiba o incuviintare la executarea silita?