avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Activitate kassp3r

Activitate kassp3r

Multumesc pentru raspunsul prompt si detaliat. Acum am inteles, si o sa evit folosirea unor expresii care sa deranjeze.
In ce sens as putea prejudicia demnitatea sau onoarea acelei persoane, avand in vedere ca dansul doar a asistat la discutie din afara. Nu i sa adresat nimeni urat.

Cornel Vasile a scris:

Constitutia Romaniei
Art. 30 – Libertatea de exprimare
....
(6) Libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viaţa particulară a persoanei şi nici dreptul la propria imagine.
....

O sa incerc sa explic. Limbajul meu in general este unul decent. Dar mai sunt scapari in care folosesc expresii gen p... mea. Dar doar cu anumiti colegi, niciodata cu el. Din contra pe el l-am respectat in vorbire, si mereu am vorbit la persoana a 3a. Din partea lui este ok sa ridice vocea si sa ma faca nesimtit fara ca eu sa il jignesc vreodata?

gi-jane2 a scris:

Banuiesc ca nu va vorbiti cu colegul injurandu-va reciproc, la dvs acasa, ci la locul de munca, unde treaba dvs e sa va respectati munca si colegii, seful, clientii etc.
Ce faceti dvs la munca, nu e libera exprimare.. ci se cheama altfel, daca vreti sa va exprimati asa.. iber, mergeti pe camp, unde nu va aude nimeni.


Daca in timp ce vorbesc cu un coleg si amandoi folosim un limbaj uneori mai "colorat" pentru ca ne-am permis, este corect ca o terta persoana din afara discutiei sa ma jigneasca pentru faptul ca vorbesc asa? Iar maistrul de pe linie sa ii dea dreptate lui pe motivul ca acel om nu agreeaza injuraturi, in contextul in care nu l-am jignit niciodata si am avut tot timpul un limbaj decent cu el.
Mi se incalca dreptul la libera exprimare daca mi se interzice folosirea anumitor expresii cu colegii cu care ne-am permis reciproc astfel de limbaj, doar pentru a multumi acel coleg care nu agreeaza modul nostru de a comunica?