avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 966 soluții astăzi
Forum Activitate stefan.o

Activitate stefan.o

Salut,
M-am documentat mai bine și am găsit următoarele :

[ link extern ]

Articolul 102/2:

2. abrogat;
(la 29-06-2007 Pct. 2 al alin. (1) al art. 102 a fost abrogat de pct. 42 al art. I din ORDONANŢA DE URGENŢĂ nr. 69 din 28 iunie 2007, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 443 din 29 iunie 2007.)

[ link extern ] (
ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ nr. 69 din 28 iunie 2007
pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice)

42. La articolul 102, punctele 2, 13 şi 30 ale alineatului (1), precum şi litera d) a alineatului (3) se abrogă.

Acestea fiind articolele din legislație, am primit amenda pe ceva invalid, ceea ce ma deranjează enorm.

Cum ma sfătuiți sa procedez, adăugând cele precizate anterior?
Mulțumesc de răspuns. Am început sa ma documentez puțin pe net, la fapte săvârșite am următoarele :

Articol prevedere (138/1/c) unde scrie următoarea : (1) Conducătorul de vehicul este obligat să oprească atunci când:
c) întâlneşte indicatorul Trecerea la nivel cu calea ferată simplă, fără bariere, Trecerea la nivel cu calea ferată dublă, fără bariere sau Oprire.

Conform articolului înțeleg ca domnul polițist are dreptate dar urmează rubrica :
Articole sancționate (102/2) din actul normativ OUG195/2002 unde scrie ca 102/2 este abrogat, deci sancțiunea nu mai este validă. Deci chiar dacă nu făceam stopul nu ar fi trebuit sa fie problemă.

Se bat în cap cele doua articole... Cum este corect pana la urma?

P. S: Nu mai vorbesc de partea de logică, de ce s-ar mai pune semafoare dacă nu trebuiesc respectate...

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:
Buna seara,
Formulati contestatie si solicitati si proba cu martori.

Salut,
Am primit amenda în valoare de 1300 de lei pentru ca domnii polițiști au considerat ca nu am oprit la stop la calea ferata, deși eu am oprit. Am scris la observații ca nu sunt de acord și ca am oprit la stop. De asemenea, am solicitat și dovada video.

Cum se procedează? Care sunt șansele sa câștig în instanta? Menționez ca mai eram cu doua persoane în mașină, ei erau doi. Ca fapt divers, după ce mi au dat amenda ei au plecat și nu au facut stopul la calea ferată...

Va mulțumesc anticipat pentru răspuns