avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Activitate guvidul

Activitate guvidul

Va mutumesc din suflet, simt ca mi-a mai crescut moralul. Sa aveti o zi minunata.
Va multumesc mult pentru raspuns. Voi consulta un avocat pentru evaluarea situatiei dupa cum imi recomandati.
Buna ziua, situatia mea este urmatoarea:
Sunt navigator si in urma cu cateva luni in timp ce eram in voiaj am aflat de la sotie ca intentioneaza sa divorteze. Avem impreuna o fata minunata de 16 ani. Dupa ce m-am intors acasa, am cazut de acord sa facem divortul prin notariat ca sa nu stresam fata cu un proces in instanta, ceea ce am si facut. Pe 28 iunie 2019 avem termenul final. In privinta partajului am avut insa o surpriza. Propunerea mea a fost sa impartim toate bunurile atat lichide cat si apartamentul in mod egal tot prin intelegere la notar. Sotia in schimb a spus ca imi cedeaza mie apartamentul (valoare aprox 60000 Euro) dar nu imi da acces la conturi. Mentionez ca am acte doveditoare ca am alimentat doar in ultimii trei ani un cont pe numele ei cu suma de aprox. 250000 USD si cheltuielile casei estimez ca n-au fost in aceasta perioada nici jumatate din aceasta suma. N-au fost facute achizitii mari in casa si nu mai avem credite la banci. Incep sa ma indoiesc de sinceritatea ei si banuiesc premeditarea de mult timp a intentiei de separare. Separatia in fapt, atunci am aflat hotararea ei de divort si am corespondenta, a avut loc in luna martie 2019. La sfarsitul lunii Mai 2019 am depus actele de divort la notar. Posibil ca in momentul actual sa fi transferat sumele de bani din conturi, dar la momentul despartirii, sau chiar a depunerii actelor de divort la notar suspectez ca mai erau in conturi. Propunerea mea sa impartim la doi toate sumele este cat se poate de echitabila, sotia avand salariu minim pe economie si eu netinand cont de asta. Banii trimisi in contul sotei aveau ca scop bunastarea familiei si am mers pe incredere neintreband niciodata unde se duc. Se pare ca increderea mi-a fost inselata. Mentionez ca sunt anti-alcoolic, non-violent si am muncit o viata intreaga pe mare pentru familia care acum din pacate se destrama.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. Se poate obtine prin instanta si executor judecatoresc extras de cont pentru conturile sotiei si de la ce data? de la data separatiei in fapt, de la data depunerii actelor de divort la notariat sau de la data semnarii actelor de divort finale?
2. Procedura este de durata, costisitoare, se poate ocupa un avocat in cazul in care trebuie sa plec din tara la munca pentru cateva luni?
3. Se merita sa intentez proces de partaj sau sa accept propunerea sotiei de a ramane cu apartamentul si sa dau uitarii banii din conturi care banuiesc a fi o suma importanta?
Multumesc anticipat pentru raspuns.